Vettel wint ook de laatste F1 wedstrijd en stapelt de records op

De Duitser Sebastian Vettel behaalt in 2013 al zijn vierde eindzege in de Formule 1. Hiermee komt hij op gelijke hoogte met de Fransman Alain Prost en moet hij enkel nog de Argentijn Juan Manuel Fangio (5 overwinningen) en zijn landgenoot Michael Schumacher (7 overwinningen) laten voorgaan. Vettel is nog maar 26 jaar en heeft bijgevolg nog veel kansen om nog hogerop in dit algemeen klassement te geraken.

Zo’n goede prestaties halen doe je echter niet alleen. Een sterk team, materiaal van de beste kwaliteit, tactisch inzicht … alles draagt bij tot net dat tikkeltje extra om de concurrentie voor te blijven. Diezelfde kwaliteit is voor Sebastian Vettel ook belangrijk in de keuze van producten waaraan hij zijn naam verbindt.

Dit professionalisme in zijn F1-carrière heeft Vettel trouwens al enkele schitterende records opgeleverd: nadat hij al eerder de jongste wereldkampioen was in 2010, werd hij een jaar later de jongste dubbele wereldkampioen en sinds vorig jaar de jongste triple kampioen.
Logischerwijze is hij dan nu ook de jongste coureur die vier keer wereldkampioen werd, maar bovendien is hij ook de eerste die zijn eerste vier titels behaalt in vier opeenvolgende jaren.
Aan dit tempo mogen de Schumacherfans al angstig vooruitkijken naar 2017: dan kan Vettel ten vroegste de eerste F1-coureur met acht eindoverwinningen worden.

Zo ver zijn we nog lang niet, maar zijn prestatie in het voorbije seizoen is op zijn minst spectaculair te noemen. Na vier overwinningen in het eerste deel van dit seizoen, werd hij sinds de wedstrijd in België op 25 augustus elke keer de snelste en haalde zo negen overwinningen op rij binnen, wat ook weer een nieuw record is.