Tomorrowland wordt ook een stripreeks

Onlangs werd bekendgemaakt dat Tomorrowland voor de eerste maal ook buiten België zal plaatsvinden, nl. op 27, 28 en 29 september 2013 in Chattahoochee Hills, Georgia, VS. Met trots lanceren Titan Comics en Atomeka dan ook de gloednieuwe reeks Tomorrowland – een vierdelige stripreeks van Paul Jenkins en Stellar Labs. 
 
Tomorrowland is één van de grootste en populairste muziekfestivals ter wereld, dat einde juli plaatsvindt in België. In minder dan één seconde waren alle 180.000 tickets voor de editie van dit jaar uitverkocht. In 2013 verwacht Tomorrowland bezoekers van 214 verschillende nationaliteiten. 
Dat maakt er de meest internationale bijeenkomst op onze planeet van! In een verbluffend, sprookjesachtig decor en op een kolossaal hoofdpodium biedt het festival een nooit eerder geziene waaier van sub-genres van de elektronische muziek. Sinds 2005 wordt het festival elke zomer gehouden in Boom, België. Internationale dj’s zoals Tiësto, Armin van Buuren, David Guetta, Swedish House Mafia, Skrillex, Fatboy Slim, Avicii, Carl Cox en de sterren van de strip Dimitri Vegas & Like Mike traden er al op. 
 
Het scenario van de gloednieuwe comic is van de hand van Eisner Award-winnaar Paul Jenkins (Spider-Man, Darkness, Sentry, Inhumans, Wolverine: Origin, Batman), terwijl de tekeningen van de hand van Stellar Labs (Hulk, Superman, Power Girl, Cyber-Force, Heavy Metal) zijn. De strips vertellen het verhaal van dj Dimitri Vegas en dj Like Mike, twee jonge sterren die het uithangbord van het Tomorrowland-festival worden wanneer ze worden meegesleurd in een onmogelijk avontuur om de creatieve vonk te redden uit de handen van de krachten die de vonk willen vernietigen! Dimitri en Mike, twee Belgische broers hebben al enkele jaren een nauwe band met het festival en waren de voor de hand liggende keuze om de hoofdrol te spelen in dit nieuwe Tomorrowland-avontuur. 
 
Er zijn twee werelden – de wereld die we zien en de wereld die we voelen. De wereld die we zien, is een harde wereld: verscheurd door oorlogen en door politiek extremisme, religieus fundamentalisme en hebzucht. De wereld die we voelen, verschuilt zich vlak voor onze ogen: je kan hem in je ooghoeken zien bewegen, zien bruisen. Het is een gevoelswereld, waar kunst, muziek en wetenschap in elkaar verwezen zijn, waar het geschreven woord een krachtig creatief hulpmiddel is.
 
In deze twee werelden hebben we elk twee avatars – een die verwoesting belichaamt en een die verband houdt met creatie. Zo werkt het universum nu eenmaal. Maar creatie en verwoesting zijn verwikkeld in een eeuwig gevecht om de energie die we in ons dragen. En we zijn de strijd aan het verliezen… Of je nu middenin het feestgedruis zelf zit – waar zich het verhaal afspeelt in de echte wereld! – of thuis op je gemak naar je favoriete muziek luistert, de Tomorrowland-strips zijn een adembenemende explosie van kleur, avontuur en het belang van een ongebreidelde creativiteit in een verschralende wereld!
 
“Op die manier kunnen we het verhaal verweven met het festival zelf,” aldus scenarist Paul Jenkins. “Festivalgangers zullen stripelementen op en rond het podium zien verschijnen. De wereld van de graphic novel zal tot leven komen!” "Paul Jenkins is een van onze helden,” aldus dj Dimitri Vegas en dj Like Mike. “We hebben ervan genoten om samen met hem het verhaal uit te werken en het naar een hoger niveau te tillen. We hebben een nieuw universum geschapen dat de komende jaren exponentieel zal groeien!"
 
Tomorrowland #1 ligt op 17 juli 2013 in de winkel. Op diezelfde dag zal de reeks uitsluitend via de comiXology app en comiXology.com verkrijgbaar zijn voor iPad, iPhone, internet, Android en Kindle Fire.
Kleinhandelaars kunnen Tomorrowland #1 bestellen via het aprilnummer van Diamond PREVIEWS (bestelcode: APR131252). 
 
Het laatste nieuws over Titan Comics vind je ook op http://www.facebook.com/comicstitan of http://www.twitter.com/comicstitan (@comicstitan).