'Edge of heaven'-tour laat George Michael ook herleven in Antwerpen

george michael

Jarenlang was de in Griekenland geboren zanger ‘George Michael’ één van de meest succesvolle pop-artiesten ter wereld. In de jaren tachtig, negentig en begin 21ste eeuw, domineerde hij de hitlijsten als soloartiest, maar ook met ‘Wham!’, de band die hij in 1981 samen vormde met Andrew Ridgeley.

Op 25 december 2016 sloeg het noodlot toe en overleed alweer een icoon, de man die twee Grammy’s won, 20 nummer-één-hits scoorde en wereldwijd meer dan 100 miljoen albums verkocht. De grootste ‘Wham!’-klassieker ‘Last Christmas’ werd barre werkelijkheid. Het overlijden van ‘George Michael’ dompelde de muziekwereld in een diepe rouw, maar gelukkig blijven zijn tijdloze nummers overleven. Volgend jaar, op 11 mei, krijgen de vele ‘George Michael’-fans eindelijk waar ze al lang recht op hebben, het langverwachte tribute-concert ‘The Edge Of Heaven’-tour komt naar de Antwerpse Stadsschouwburg. Een superstraffe liveband, samen met één van ’s werelds meest fenomenale ‘look-a-like-lead’-stemmen, vergezeld door drie fantastische backing vocals, laten de hits van ‘George Michael’ en ‘Wham!’ één voor één herleven. ‘Faith’, ‘Father Figure’, ‘I’m Your Man’, ‘Careless Whisper’, ‘Outside’, ‘Freedom’, ‘The Edge Of Heaven’…allemaal komen ze aan bod tijdens deze unieke concertavond.

Net als aan ‘den toog’, wordt er in de muziekwereld ook heel wat gediscussieerd, maar over één ding zijn alle muziekkenners het eens: ‘George Michael’ mag gerust in het rijtje staan van de grootste artiesten aller tijden. De verstomming was dan ook bijzonder groot, toen vorig jaar bekend raakte dat de excentrieke zanger op kerstdag, op 53-jarige leeftijd, overleden was. “Er zijn geen superlatieven genoeg die kunnen omschrijven wat voor buitengewoon talent hij was. De popster raasde aan hoge snelheid door het leven. Hij stond non-stop in de aandacht, zocht de controverse op, zette zich steeds in voor het goeie doel, maar bovenal bracht hij liedjes uit die stuk voor stuk uitgroeiden tot klassiekers. Als je meer dan 100 miljoen albums verkoopt, 20 nummer één hits scoort, en je na je dood nog steeds één van de best verkopende artiesten bent, dan weet je dat je hier te maken hebt met een wereldartiest, die nog lang zal blijven nazinderen in het collectief geheugen. George Michael hoort thuis in het rijtje van de allergrootste artiesten”, zegt Kris Bloemen van Benelive Entertainment, de organisator die erin slaagde om ‘The Edge Of Heaven’-tour op 11 mei 2018 naar de Antwerpse Stadsschouwburg te halen.

Een fantastische liveband, drie straffe backing vocals, een enorme klank- en lichtproductie én bovenal een ongelooflijk fenomenale lead-stem, doen je in de zachtste zetels volledig wegdromen, geheel in zijn eigen bekende controversiële stijl, naar dé muziek van hem, dé rasartiest George Michael! Dat is wat je te zien en te horen krijgt wanneer je naar ‘The Edge Of Heaven’ gaat kijken, geen ‘look-a-like’ kopie, maar een ode aan zijn geniale muzikale oeuvre.

Op de setlist staan alleen maar de grootste hits van George Michael en zijn band Wham!, die hij vormde met Andrew Ridgeley. “Niet alleen in het buitenland, ook in België zijn de fans van Michael nog steeds talrijk aanwezig. Getuige de enorme streamcijfers op o.a. Spotify, waar een jaar na zijn overlijden zijn muziek nog steeds massaal wordt beluisterd en gespeeld. Dat is de kracht en de sterkte van een wereldartiest als ‘George Michael’. Net als zijn muziek, blijft hij jong en oud aanspreken met zijn meesterlijke songs en de verhalen die eraan verbonden zijn. Zowel de uptempo songs (‘Faith’, ‘Freedom’) als de rustige, gevoelige liedjes (‘Jesus To A Child’, ‘Careless Whisper’) komen aan bod tijdens de ‘The Edge Of Heaven’-tour. We verwelkomen graag elke ‘George Michael’-fan, want het is speciaal voor hen dat we deze fantastische productie naar Antwerpen hebben gehaald.”, zegt Kris Bloemen.

Tickets voor ‘The Edge of Heaven’-tour, op 11 mei 2018 in de Antwerpse Stadsschouwburg, kan je nu bestellen op www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).