Suikerrock 2018: Kraantje pappie, Lil Kleine en Lost Frequencies op vrijdag

suikerrock

De eerste dag van Suikerrock 2018, vrijdag 27 juli, belooft een bom van een feestje te worden. Met de hyperpopulaire Nederhoppers Lil Kleine en Kraantje Pappie, en onze eigen internationale hitmachine Lost Frequencies, zal u zich een delirium kunnen partyen!

Lil Kleine: Vettig Amsterdams, een stoer mondje (enige controverse is 'm niet meteen vreemd) maar vooral vreselijk populair, en niet enkel bij de Noorderburen. 'Drank en Drugs' was z’n grote doorbraak, samen met Ronnie Flex een drietal jaar geleden. Vorig jaar bracht hij zijn eerste soloalbum 'Alleen' uit, meteen goed voor platina in Nederland en een derde plaats in de Vlaamse Ultratop. Hitsingle 'Krantenwijk' is nog steeds één van de populairste nummers van het moment en met maar liefst 300 miljoen streams is Lil Kleine trouwens de meest beluisterde Nederlandse artiest ooit op Spotify! Na de twee uitverkochte Lotto Arenas dit voorjaar, mag Lil Kleine zich patsergewijs vastankeren op ons Suikerrock podium, vrijdag 27 juli.

Kraantje Pappie, steviger qua bite dan 'Hollandse nieuwe', die laatste zou hij waarschijnlijk zelf in één van z’n beruchte salades mikken. Want salades maken daar is hij goed in, maar bij ons op het podium mag hij echter andere dingen doen, zoals bijvoorbeeld het vrijdagfeestje laten ontploffen! Hij komt eigenlijk uit Groningen, maar klinkt als een Rotterdammer, wat z’n rap des te leuker maakt natuurlijk. En hou je vast aan alles wat in je buurt staat die vrijdag op de Tiense Grote Markt want als hij 'Waar is Kraan?', 'Feesttent', of 'Pompen' op je loslaat is er geen verweer meer mogelijk. Vraag maar aan het publiek van Rock Werchter of Pukkelpop..

Gelukkig ook nog een landgenoot op vrijdag, 'ne Brusseleer', en eentje die je ook meteen helemaal mee heeft. Lost Frequencies is top, hij heeft tegenwoordig zijn eigen label. Dat deed hij omdat hij veel te vaak goede onbekende muziek tegenkwam tijdens het touren. Muziek die niet werd opgepikt, en dan besloot hij het zelf maar te doen. Een nobele inborst en een befaamd producer, en nu dus ook platenbaas, al zal het zwaartepunt blijven liggen bij het producen.

Felix De Laet heet ie, dat wist u al, en hij is als enige Belg meer dan één miljard!!! keer gestreamd op Spotify. Zijn eerste vier singles belandden steevast op nummer één in de Belgische Ultratop en dat heeft niemand hem als Belgische artiest ooit voorgedaan. Met 'Are you with me' stond hij ook als eerste Belg ooit op één in de Britse hitparade en met de huidige hitsingle ‘Crazy’ scoort hij inmiddels zijn vijfde nummer één hit. Lost Frequencies speelt op Suikerrock vrijdag 29 juli een knaller van een feest. U moest uw jas al aanhebben om de tickets te gaan halen.

(Eerder bericht:)

De Suikerrock zaterdag zag er al indrukwekkend met de aankondiging van Alanis Morissette en Goo Goo Dolls doen we er een schepje (suiker) bovenop.

Van suiker krijg je een flinke energiestoot toch? Wel, onze volgende aankondiging weet alles van energieke performances. Anouk mag helemaal los op het Suikerrock podium deze zomer. De Nederlandse raast als een poltergeist over podia en stuurt om de paar minuten een wervelwindje de Tiense kasseien op. Maar het kan ook ingetogen, Anouk is puur sentiment met zestien albums op zak en een trits hits die u allemaal kan meezingen. Haar songs vergeet je niet, denk even aan 'R U Kiddin' Me', 'Nobody's wife', 'Girl', 'Lost' etc...

Laat jezelf lekker dwalen door een handvol muziekgenres, want Anouk heeft weinig met één enkele stijl: ze heeft een master in alternative rock, post/grunge, r&b, soul en alles wat daartussen past. Ze speelt ze allemaal met evenveel kracht en verve.
Ze begon ooit in een kroegje in haar geboortestad Den Haag, en explodeerde heel snel tot Nederlands grootste rock-icoon. Geen podium in de Benelux dat ze niet kent, al zijn het de laatste jaren enkel nog de heel grote podia , en deze zomer dus dat van Suikerrock op zaterdag 28 juli!

Diezelfde zaterdag gooien we nog een dijk van een band voor je voeten. De Britse White Lies: Het is een uitdaging om een mindere song van de band te ontdekken. Van debuut 'To lose my life' tot het recente 'Friends' vulden ze ieder album met alleen maar songparels. 'Farewell to the fairground' staat je zeker nog voor de geest. Hun grootste 'Bigger than us' stuurt zelfs nu nog golven van 'kiekenvel' door deze contreien.

White Lies situeert zich genre gewijs tussen Indie en post punk in, maar vult de dingen met een geheel eigen stijl in, die je in geen enkele andere band herkent. De typische melancholische stem van Harry McVeigh gijzelt je het hele optreden en laat je uren, wat zeggen we dagen later nog niet helemaal los. White Lies is live best een intensieve ervaring, dat mochten we de voorbije jaren al meermaals ondervinden in de AB, Lotto Arena en op Rock Werchter. Deze zomer staan ze op Suikerrock waarbij uw rillingen tot aan de Kerstvakantie nog voelbaar zullen zijn!

Alanis Morissette, Anouk, White Lies en Goo Goo Dolls op zaterdag 28 juli, en Stan Van Samang en Gers Pardoel op zondag 29 juli: Suikerrock 2018 ziet er nu al indrukwekkend uit en er is nog ‘much more to come’!
Suikerrock 2018 zal op 27, 28 en 29 juli opnieuw het allerzoetste van zich zelf geven: schitterende muzikale acts, lekkere gerechten en dranken, en uiteraard sweet vibes!

Combi-tickets, Dagtickets voor zaterdag en zondag alsook Kids tickets zijn vanaf nu beschikbaar via de Suikerrock ticketshop en Ticketmaster Vergeet niet om meteen ook drank & food jetons aan te schaffen.

(Eerder bericht:)

Dat vinden we hier bij Suikerrock nu toch wel. U moet inderdaad weten dat we vandaag de eerste vier namen lossen voor de editie 2018, en dat Alanis Morissette onze eerste headliner is!

Alanis Morisette
Boem knal ! De Canadese die vroeger steevast kwaad was op de wereld, op mensen die haar verkeerd begrepen, op mistoestanden en noem maar op, maar tegelijkertijd een slordige 60 miljoen platen verkocht, 7 Grammy Awards won en enkele wereldhits scoorde. Denken we maar aan 'Ironic', 'You oughta know', 'Thank you', 'Hands clean'. Wel, dat icoon is zaterdag 28 juli headliner op Suikerrock 2018. 
Alanis Morissette, live op de Tiense Grote Markt deze zomer tijdens Suikerrock. Als je al een vroegboekticket onder de kerstboom had liggen, wrijf je je nu toch in de handen?
Heb je nog geen ticket, dan denken we dat je niet al te gek lang moet wachten met beslissen! Want er volgen nog wat kleppers, en deze band is er eentje van: Goo Goo Dolls:

Goo Goo Dolls
Ze heetten ooit anders, maar met ‘The Sex Maggots' shockeerden ze clubeigenaars, en al zeker in de States. Eigenlijk zijn het best brave jongens die evolueerden van garage rock naar pop/rock. Het wereldwijde succes kwam er in 1998 met de ballad 'Iris' uit de soundtrack van ‘City of Angels’ (een soundtrack waarop trouwens ook ‘Uninvited’ van Alanis Morissette te vinden is). ‘Iris’ bezet gedurende maar liefst 18 weken de eerste plek in de Amerikaanse charts. Inclusief best off's staat hun platenteller op intussen 16 albums en meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren. Live zijn ze een bom, en hun succesverhalen komen regelmatig bovendrijven. Te (her)ontdekken op zaterdag 28 juli!

Ook voor zondag 29 juli, de traditionele 'Family day', kondigen we twee superpopulaire acts aan, die het Antwerpse Sportpaleis en de Lotto Arena inmiddels als 'thuis' mogen bestempelen:

Stan Van Samang
is nog altijd één van de best verkopende en meest gedraaide Belgische artiesten van het moment. Zijn recente album ‘Stan Van Samang’ is inmiddels platina met meer dan 20.000 verkochte exemplaren! Ook ‘Liefde voor publiek’, het vorige album, blijft het uitstekend doen in de charts en ging in totaal al meer dan 100.000 keer over de toonbank. Daarnaast mocht hij al de trofee voor Zomerhit van 2015 in ontvangst nemen en won hij ook een MIA voor hit van het jaar, allebei voor 'Een ster'. In 2015 gaf Stan Van Samang 5 uitverkochte concerten in de Lotto Arena. In 2016 liet hij voor het eerst het Sportpaleis vollopen en eind vorig jaar deed hij dat nog eens losjes over, waardoor de teller inmiddels op 5 staat!

Gers Pardoel
werd in 2009 zowel in Nederland als in Vlaanderen bekend door zijn succesvolle samenwerking met The Opposites op de single ‘Broodje Bakpao’. Hij verzamelde intussen 8 noteringen in de Ultratop. Met ‘Ik neem je mee’ stond hij zomaar eventjes 34 (!) weken in deze lijst van best verkopende artiesten in Vlaanderen. Ook met ‘Louise’ en ‘Bagagedrager’ scoorde hij top 10-hits. De liefde van het Vlaamse publiek laaide helemaal op toen Gers in het voorjaar van 2017 deelnam aan het derde seizoen van het vtm-programma ‘Liefde voor muziek’. Met 'Zo bijzonder', een cover uit dat programma van de Otto Knows hit 'Million voices', scoorde hij een dikke hit in Vlaanderen.
Dit voorjaar nog in twee uitverkochte Lotto Arena’s in Antwerpen, op zondag 29 juli op Suikerrock!

4 acts voor twee festivaldagen, en er komt nog heel wat lekkers aan. Stay tuned! Suikerrock 2018 zal op 27, 28 en 29 juli opnieuw het allerzoetste van zich zelf geven: schitterende muzikale acts, lekkere gerechten en dranken, en uiteraard sweet vibes!

Combi-tickets, Dagtickets voor zaterdag en zondag alsook Kids tickets zijn vanaf nu beschikbaar via de Suikerrock ticketshop en Ticketmaster Vergeet niet om meteen ook drank & food jetons aan te schaffen. 

(Eerder bericht:)

Tijdens deze warmste week overhandigen Walter Kestens (voorzitter Suikerrock), Jan Ingels (Plant Director Tiense Suikerraffinaderij) en Michel Vanderveken (zaakvoerder Bakkerij Het Brood) immers de opbrengst van de Suikerrockbol-actie aan Hilde Van Goethem, algemeen directeur van het Huis In De Stad vzw.

En die opbrengst is een ongelofelijk mooi bedrag van: 8.165 EUR!
De Suikerrockbol, een artisanale Tiense lekkernij met toetsen van een boule-de-berlin en een smoutebol, afgewerkt met de kleuren van Suikerrock en een vleugje Tiense Suiker, werd sinds juni verkocht in de zes vestigingen van Het Brood en uiteraard tijdens Suikerrock in de Sweets Stand op de Grote Markt. Per verkochte bol werd 0,50 EUR geschonken aan Music For Life, ten voordele van vzw Huis in de Stad uit Tienen.

“Dit is het resultaat van de inzet van honderden, warme en gedreven medewerkers van Suikerrock, Tiense Suikerraffinaderij en het Brood. Fantastische medewerkers die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor een bijzonder goed doel. We dragen sweetness hoog in het vaandel bij Suikerrock, en deze combinatie van suikerzoet en hartelijke zoetheid werkte duidelijk, net zoals de sweet samenwerking met Tiense Suikerraffinaderij en het Brood” zegt Walter Kestens, voorzitter van Suikerrock.

Jan Ingels van de Tiense Suikerraffinaderij kan dit alleen maar bevestigen: “Wij creëren niet alleen met onze producten graag Sweet Little Moments, maar ook voor onze omgeving. Daarom dat wij met veel plezier ook dit project met veel warmte ondersteund hebben”.

(Eerder bericht:)

Het is exact drie maanden geleden dat de 'Lust for life' u verging, u 'Liever snel naar de hel' wou, kortom dat het met uw algemene gemoed 'Down down' ging na de slotnoten van een fantastisch Suikerrock 2017.

Maar kijk, ondanks het vallen van de bladeren is die melancholische periode definitief voorbij, want vanaf vandaag kan je een Suikerrock 2018 combi-ticket met vroegboekkorting aanschaffen! Dat wordt dromen van een zalige, zomerse festivalsfeer met fantastische artiesten op het hoofdpodium, met de lekkerste gerechten van tientallen food trucks en met party vibes aan de dj-stage. De 32ste editie van Suikerrock, van vrijdag 27 juli tot en met zondag 29 juli wordt opnieuw het hoogtepunt van uw zomervakantie!

Namen zijn er nog niet, maar de combi-tickets (3 dagen) met vroegboekkorting dus al wel! En tot en met 2 januari 2018 voor een ongelofelijk zoet prijsje van 97 Euro. Wacht niet, want op 2 januari 2018 om middernacht is deze actie onherroepelijk afgelopen en gelden terug de normale tarieven.

De combi-tickets met vroegboekkorting (Early-bird combitickets), alsook drank/food jetons kan je vanaf nu aankopen via de Suikerrock ticketshop of via Ticketmaster.