Suikerrock 2017: Accoustic Stage

suikerrock

Een zeer gesmaakte traditie: Het Acoustic Stage tijdens Suikerrock! Dit kleine en gezellige podium bevindt zich in de Nieuwstraat, midden in de Foodtruck Corner op het gratis gedeelte van het festival. Je kan er rustig genieten van akoestische optreden, er staan zelfs banken voor het podium!

Net als de vorige jaren kan ook jij solo of met je groep schitteren op dit gezellige Acoustic Stage! Wie weet word jij een van de gelukkigen die het Suikerrock publiek mogen verbazen met hun (zang)talent!

Zowel singer-songwriters als bands mogen zich inschrijven. Voorwaarde is dat ze een sfeervol, gezellig, akoestisch optreden van drie kwartier kunnen brengen, voor een deels zittend publiek. Enkel akoestische en elektrisch-akoestische instrumenten zijn toegestaan. Percussie is toegestaan, maar geen full size drumset.

Er zijn 15 plaatsen te verdelen over drie festivaldagen waaronder 4 op vrijdag 28 juli, 5 op zaterdag 29 juli en 6 op zondag 30 juli. Indien je deelneemt, moet je uiteraard vrij zijn op (minimum één van) deze dagen!.

Inschrijven doe je via vi.be het platform van Poppunt. Eerst een profiel aanmaken op vi.be en dan kan je deelnemen aan de wedstrijd. Inschrijven kan nog tot en met 18 juli. 

(Eerder bericht:)

Je zal inderdaad echt moeten zoeken om ergens een vierkante centimeter te vinden waar geen feestje is tijdens de 31ste Suikerrock editie. De Veemarkt wordt weer één grote, en bovendien gratis toegankelijke, party-zone.

Je kan er, naast enkele gerenommeerde DJ's o.a. de winnaars van de Suikerrock DJ-contest aan het werk zien en vooral voelen. Nieuw talent mag drie dagen lang de markt opwarmen voor reeds gevestigd talent. Via deze DJ contest gaan we op zoek naar 10 talenten verspreid over de drie festivaldagen. 

Voor vrijdag 28 juli zoeken we drie specialisten uit het retrohouse/hardstyle circuit. Voor zaterdag 29 juli zoeken we vier vintage dj's die een boon hebben voor 70's disco, funk en andere oldschool party music. Voor zondag 30 juli zoeken we drie allrounders die de party-people op de Veemarkt loos laten gaan.

Inschrijven doe je via het platform van vi.be. Eerst een profiel aanmaken op vi.be en dan kan je deelnemen aan de wedstrijd. Inschrijven kan vanaf nu tot en met 14 juli. De winnaars worden op maandag 17 juli bekend gemaakt! Zij mogen dan het podium delen met deze headliners:

Vrijdag 28 juli: Jan Vervloet!
Vorig jaar stond het Tiense DJ monument Jan Vervloet (Fiocco, Bonzai Channel One) voor de eerste maal in onze 30-jarige geschiedenis op Suikerrock. Omdat we niet nog eens 30 jaar willen wachten nodigen we hem meteen terug uit, om op vrijdag 28 juli de retrohouse/hardstyle party met een knal af te sluiten!

Zaterdag 29 juli: Sweet 70's met Dirk Stoops en Gust Decoster!
John Travolta gewijs de dansvloer onveilig maken op de beste disco en funk, of je beste luchtgitaar bovenhalen bij klassiekers van Kiss of AC/DC. Sweet 70's, The Party brengt je terug naar het decennium van broeken met olifantenpijpen en weelderige afro kapsels.

Masters of ceremony zijn twee monumenten uit de Belgische radiogeschiedenis: Dirk Stoops, al jaren resident op Suikerrock, en daarom ook dé festival DJ bij uitstek. Muzieksamensteller bij StuBru, hij stampte De Afrekening' en 'Was het nu 70' , 80' of 90'?'uit de grond en is gewoon de ultieme party-DJ. Gust De Coster, een icoon van de 'BRT', de geestelijke vader van de term 'Belpop' en mede oprichter van Radio Donna. Al 40 jaar een muziekfreak en party-DJ.

Zondag 30 juli: Double D en Shizzle Le Sauvage!
De Filefuif op Studio Brussel was dit voorjaar het streepje zon in de dagelijkse donkere avondfiles. Ambiance in de auto dankzij twee jonge honden die aan een hels tempo de ene na de andere dansvloerkraker er doorjagen. Op zondag 30 juli mag u uit die auto komen en polonaise gewijs richting Veemarkt trekken.

Double D en Shizzle Le Sauvage spelen er ten dans. Double D is een party dj die in ware Stu Bru-stijl de meest recente weekendtunes in combinatie met all time classics vertrasht tot een set waar je tot de vroege uurtjes op kunt doorstappen… Shizzle Le Sauvage is berucht in het Gentse voor het spelen van 10 uur durende sets, alles gemixt zonder voorbereiding! Resident in o.a. Vooruit, Charlatan, Bar des Amis...

(Eerder bericht:)

Just Like Me! staat dit jaar op Suikerrock! Op zondag 30 juli, zullen de talenten van de populaire Disney Channel serie nummers uit hun nieuwe album brengen, naast de gekende hits.

Just Like Me! is een comedy serie over vloggers, boordevol muziek, humor, vriendschap en plezier. Op 15 mei 2017 start het tweede seizoen van deze Nederlands-Belgische reeks, en is dan elke schooldag om 17u55 te zien op Disney Channel. In de nieuwe reeks worden twee Belgische talenten toegevoegd die gekend zijn van de serie ‘D5R’: Liandra Sadzo en Thijs Antonneau. Beiden vormen samen met Ridder van Kooten (Finn) het populaire kanaal ‘CoolTV’, dat het Birgit Swinnen (Zoë), Sander Hanna (Max), Femke Meines (Liz), Shalisa van der Laan (Nina) en Jefferson (Tommy) niet makkelijk zal maken!

Om het feest compleet te maken zal ‘CoolTV’ samen met de volledige cast van Just Like Me! aanwezig zijn op Suikerrock, en als klap op de vuurpijl zal er naast een knallend optreden ook tijd zijn voor een meet & greet met de acteurs!

Niet te missen op de Suikerrock Family Day, zondag 30 juli, waar je naast Just Like Me! ook onder andere Kaatje, Laura Tesoro en Niels Destadsbader aan het werk kan zien!

Met deze laatste toevoeging is het programma van het hoofdpodium volledig rond! 

(Eerder bericht:)

Suikerrock op zondag, dat is traditioneel de Family Day, ook in 2017! Op 30 juli kan iedereen -maar vooral de allerjongsten- mee ‘schuddebollen’ met de ‘Tralalaatjes’ van het populaire Ketnet figuurtje Kaatje.

TV helden Kaatje, dinosaurus Kamiel en astronaut Viktor laten samen met 3 muzikanten alle kinderen zingen en dansen tijdens een wervelende show. Misschien gaat Kamiel wel drummen op het podium… En zou Viktor terug een nieuwe uitvinding bedacht hebben?
Meebrullen met ‘Schuddebollepats’, ‘Kaatje’s Tralalaatjes’, ‘Vliegen’, ‘K heb de zon zien zakken in de zee’ en ‘Laarsjes’, op zondagmiddag 30 juli.

(Eerder bericht:)

Twee nieuwe acts kondigen we graag aan voor zaterdag 29 juli. Twee keer winnaars van De Nieuwe Lichting, Studio Brussel’s talentscouting naar nieuw Belgisch geluid in niet eens zo bange dagen: Tout Va Bien en The Lighthouse!

Samen met Coely, Tinie Tempah, Bazart en Lost Frequencies vormen ze de volledige en okselfrisse line-up van zaterdag 29 juli!

Suikerrock 2017 vindt plaats van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli in het centrum van Tienen. Reeds bevestigd voor het hoofdpodium: Equal Idiots, Rival Sons, The Black Box Revelation en Iggy Pop op vrijdag 28 juli, The Lighthouse, Tout Va Bien, Coely, Tinie Tempah, Bazart en Lost Frequencies op zaterdag 29 juli, Laura Tesoro, Niels Destadsbader, Matt Simons, Soulsister, Status Quo en Zucchero op zondag 30 juli! 

Combitickets, dagtickets, Kids Tickets en Family Tickets zijn beschikbaar via www.suikerrock.be/tickets.

(Eerder bericht:)

Laten we duidelijk zijn : de Suikerrock zaterdag gaat gewoon één grote party worden. Het feestje van Bazart en Lost Frequencies maken we nu compleet ‘fou’ met de toevoeging van het beste uit de Belgische en UK rap: Coely en Tinie Tempah!

Het debuutalbum van Coely verschijnt vandaag, en het nieuwe album van Tinie Tempah op 31 maart. Beiden zijn party animals die de boel stevig zullen opwarmen. Feest gegarandeerd!

Suikerrock 2017 vindt plaats van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli in het centrum van Tienen. Reeds bevestigd voor het hoofdpodium: Equal Idiots, Rival Sons, The Black Box Revelation en Iggy Pop op vrijdag 28 juli, Coely, Tinie Tempah, Bazart en Lost Frequencies op zaterdag 29 juli, Laura Tesoro, Niels Destadsbader, Matt Simons, Soulsister, Status Quo en Zucchero op zondag 30 juli!

Tinie Tempah
De best geklede Brit van 2012 en 2013. De man die dit decennium de meeste nummer één hits scoorde ooit. Tinie Tempah mag helemaal los op het Suikerrock podium. Je kent’m misschien in eerste instantie van z’n meer commerciële zijsprongetjes zoals ‘Miami to Ibiza’ wat hij samen met de Swedish House Maffia tot zomer anthem verhief in 2010. Of ‘Girls like’ waar de ook al Zweedse Zara Larsson in duet ging met’m. Een hit die vorig jaar maar even op zijn gemakjes een half miljoen exemplaren liet verkopen. Tinie had de eer de closing ceremony van de Olympische Spelen in Londen te mogen spelen, en laat zich wat festivals betreft ook niet meteen in een hoekje duwen; hij stond op Glastonbury, Coachella, Pukkelpop, en zijn optredens zie je steeds vaker in grote arena’s en stadions.
In 2015 bracht hij ‘Not letting go’ uit, een hit samen met Jess Glynne, een Britse singer/songwriter met een bepaald hoekig stemgeluid, wat perfect samengaat met Tinie’s charismatige rhymes.
Op 31 Maart komt Tinie Tempah’s lang geanticipeerde nieuwe album uit : ‘Youth’, daaruit is al een single getrokken : ‘Something special’. Het moet een album worden met elementen van al die grote Britse muziekgenres , “of het nu garage, grime, hip-hop of r&b is” zegt hij er zelf over. Allemaal genres waar hij zelf in opgroeide, en die hij als geen ander weet te combineren in zijn nummers.
Een nieuw album, en dan uiteraard touren. Bij ons gaat hij halt houden op zaterdag 29 juli.

Coely
Uit Antwerpen, maar met Congoleese roots, zalig aanstekelijk op een podium en altijd performend met fun. Coely speelt zaterdagnamiddag het Suikerrock podium gloedheet.
Rappen kon ze niet vond ze ooit van zichzelf, tot ze ertoe werd uitgedaagd en meteen al haar vrienden verbaasde met een versie van ‘Moment for life’ van Nicki Minaj. Ze nam ooit pianolessen, sax en zelfs trombone probeerde ze. Onrust op zoek naar noten, die ze stevig voelde en haar tot de hiphoplady tilden die ze echt wel is.
Coely scoorde een flink aantal radiohits, van ‘Ain’t chasing pavements’ via ‘My tomorrow’ tot ‘All I do’ verzamelde ze steeds meer belangstelling, plaatwerk kon dan ook niet uitblijven, en met de ep ‘Raah the soulful yeah’ kon ze gaan shoppen voor festivalgigs. Live triomfeerde ze van het Dourfestival tot Les Ardentes, van de Ancienne Belgique tot het Nederlandse Eurosonic en het Berlin Festival. Ze speelde de voorprogramma’s van haar helden Kendrick Lamar, Snoop Dogg en Jessie Ware en zette een Amsterdamse afterparty van Kanye West op zijn kop. Waarom iedereen haar ooit eens live aan het werk moet hebben gezien? ,,Seeing is believing”, zegt Coely met de knipoog. ,,Kom gewoon kijken. Ik zal proberen om je de beste avond van je leven geven (lacht).’’
Vandaag, 17 maart, verschijnt haar debuut album 'Different Waters' met singles ‘Don’t care’ en ‘Wake up call’, ze is klaar voor the next step. Haar verleden krijgt ze echter nooit uit haar songs, en gelukkig maar. Maar vanaf nu telt enkel de toekomst.

(Eerder bericht:)

De Suikerrock zondag zag er al indrukwekkend uit met Zucherro, Status Quo en Soulsister o.a., maar we kleven er vandaag nog een paar kwaliteitslabels bij: Matt Simons, Niels Destadsbader en Laura Tesoro.

Matt Simons is een Amerikaan die zijn fanbase ontwikkelde, niet in zijn eigen Californië, maar gewoon in Nederland. Met ‘Catch and release' (Deepend remix) stond hij 5 weken op 1 in de Belgische hitlijsten.

Ze zijn beiden host van ‘The band’, de grootse zoektocht in Vlaanderen en Nederland naar een nieuwe mannelijke popgroep. Dat zijn ze niet zomaar, Niels Destadsbader en Laura Tesoro laten de Suikerrock zondagnamiddag meteen knallen. Twee concerten van twee artiesten die zeer goed weten wat ze aan moeten met een publiek voor hun neus.

Suikerrock 2017 vindt plaats van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli in het centrum van Tienen. Reeds bevestigd voor het hoofdpodium: Equal Idiots, Rival Sons, The Black Box Revelation en Iggy Pop op vrijdag 28 juli, Bazart en Lost Frequencies op zaterdag 29 juli en Laura Tesoro, Niels Destadsbader, Matt Simons, Soulsister, Status Quo en Zucchero op zondag 30 juli

Combitickets, dagtickets, Kids Tickets en Family Tickets zijn beschikbaar via www.suikerrock.be/tickets.

Matt Simons
Nederland ging al massaal door de knieën voor hem, hier volgen we maar al te graag. Een Amerikaan die zijn fanbase ontwikkelde niet in zijn eigen Californië, maar gewoon in Nederland.
Matt Simons scoorde een mega hit met ‘With you’. Het is echter met ‘Catch and release (Deepend mix) dat hij hier bij ons in België potten breekt: 5 weken op nr 1 in het najaar van 2015 bv. 

Het gelijknamige album laat zijn hese singer songwriter stem helemaal tot z’n recht komen, ook op het Suikerrock podium dus. Live aanstekelijk, en niet beperkt tot het singer/songwriter genre. Hij dweept met funky basslijnen en schuwt jazzy spielereien niet bepaald.
Hij passeert wel’s een podium waar Marco Borsato op staat te spelen, en mag dan gewoon meedoen. Beter nog, de twee doken de studio in en nemen ‘To the water’ , een nummer uit ‘Catch and release’ opnieuw op als ‘Breng me naar het water’. Je kan in slechter gezelschap vallen. Nederland is weg van’m, wij hier straks ook.

Niels Destadsbader
Niels Destadsbader kent zijn klassiekers uit de Vlaamse muziekgeschiedenis: Vanaf de zomer van 2011 tourt hij al rond met Miguel Wiels en Peter Van De Veire in het Café Flamand project.
Hij trekt ook met een vaste groep muzikanten door Vlaanderen. Van de Nederlandstalige nummers die ze brengen schrijft hij zelf de teksten. Niels is ook een echte steracteur, je kent ’m van verschillende Vlaamse series. Hij presenteerde eerst op Ketnet, en week later uit naar de commerciële omroep.

Maar zijn fijnste kwaliteit is toch zijn muziek. Hij kreeg net nog’n MIA in de categorie ‘populair’ en laat op Suikerrock graag zien waarom. Hij gaat zeker putten uit zijn gouden album ‘Speeltijd’ dat twee weken bovenaan de hitlijsten stond. U ‘speelt’ toch mee die zondag in juli?

Laura Tesoro
Laura Tesoro werd tiende op het Eurovisie songfestival en liet zelfs Justin Timberlake niet onberoerd. Ze is net twintig, maar zingt , danst en acteert alsof ze dat al twintig jaar doet ook.
Nieuw werk loert om het hoekje, en ze waren bij Sony zo clever om haar een contract aan te bieden. ‘What’s the pressure ? ‘ Nou, het Tiense publiek overtuigen lijkt ons te gaan lukken.

(Eerder bericht:)

Vrijdag 28 juli staat vol rock’n roll, te beginnen met twee jonge honden uit Hoogstraten die garagepunk in hun handbagage meezeulen, en die dan op een podium helemaal ongedoseerd lekker loslaten.

‘Salmon Pink’ parkeerde zichzelf in de StuBru playlist en zette makkelijk aan tot veel meer. Equal Idiots bezorgen Suikerrock 2017 een eerste welgemikte uppercut!

Rival Sons tourden vorig jaar met Black Sabbath, op persoonlijke vraag van Ozzy. Met ‘Hollow bones’ hun vierde album, staan ze nog steeds voor lekker straightforward , no nonsense rock’n roll, recht uit de US of A.

Ook helemaal geen onzin op de voorlaatste spot van de vrijdag line-up: Belgische vette, strakke, pretentieloze riffs waar Seasick Steve persoonlijk voor door de knieën wil gaan. Hij is fan, wij ook, en u al helelmaal. The Black Box Revelation sturen uw hersengolven helemaal kronkel en laten u al een klein beetje gaar koken, vooraleer Iggy Pop het podium op komt gestoven.

Equal Idiots, Rival Sons, The Black Box Revelation en the godfather of punk Iggy Pop. Wat een vrijdag! 

Suikerrock 2017 vindt plaats van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli in het centrum van Tienen. Reeds bevestigd voor het hoofdpodium: Equal Idiots, Rival Sons, The Black Box Revelation en Iggy Pop op vrijdag 28 juli, Bazart en Lost Frequencies op zaterdag 29 juli en Soulsister, Status Quo en Zucchero op zondag 30 juli.

Combitickets, dagtickets, Kids Tickets en Family Tickets zijn beschikbaar via www.suikerrock.be/tickets.

(Eerder bericht:)

De Suikerrock zondag was al suikerzoet met headliner Zucchero en hitmachine Soulsister. Vandaag wordt nog een exclusieve top act toegevoegd aan het indrukwekkende programma. Status Quo, voor de laatste maal in ‘elektrische’ bezetting!

Dat ze een legende zijn valt al lang niet meer te ontkennen. Live zijn ze een wereldsensatie en de platen die ze maken zijn gewoon allemaal classics. Heel grote jongens dus, en heel fijn dat ze dit jaar op Suikerrock staan, ondanks het veel te vroege heengaan van Rick Parfitt.

Maar ze doen het nog één keer bij ons, in het kader van hun laatste full electric tour, die is verlengd, maar wel definitief hun allerlaatste. Ze hadden er al een tijdje over gepraat, onderling, en uiteindelijk besloten ze de gitaren, de elektrische althans, aan de haak te gaan hangen.

Het is immers steeds zwaarder om dit soort shows te spelen voor een band die toch al, ja, een hele tijd meegaat. Het doet immers fysiek gewoon pijn om dit soort zware shows te spelen, en het is steeds lastiger om het energiepeil zo hoog te houden wat zo nodig is voor een Quo show. "Ok" zegt Francis Rossi, ze besloten eigenlijk al zo’n dertig jaar geleden om er mee op te houden, "maar rock ’n’roll kruipt nu eenmaal onder je vingernagels". Je kan ze op Suikerrock nog één keer en exclusief ‘full electric’ aan het werk zien. Er komt uiteraard nog meer Status Quo de komende jaren, maar dus niet meer elektrisch. Een hele aanpassing voor de band en voor de fans uiteraard.

'The Last Night Of The Electrics' is daarom ook op Suikerrock zeker niet te missen. Als je van Status Quo houdt, moet je er gewoon zijn. Je maakt een memorabel moment mee als je de band nog een keer ziet grasduinen in die vreselijk indrukwekkende back catalogue die ze hebben.
Nog één keer full throttle, alle gas open, no nonsense elektrisch gedaver en een lading anthems. Nadien het stof zien neerdwarrelen en een beetje bedeesd staan nashaken maakt de ervaring compleet.

Ze staan op Suikerrock, zondag 30 juli, en u staat in de Quo army die dag, wedden?

Feel the vibe, taste the sweetness!

Suikerrock 2017 vindt plaats van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli in het centrum van Tienen. Reeds bevestigd voor het hoofdpodium: Iggy Pop op vrijdag 28 juli, Bazart en Lost Frequencies op zaterdag 29 juli en Soulsister, Zucchero en Status Quo op zondag 30 juli.

Zondag op Suikerrock is traditioneel Family Day. Gezinnen en kinderen kunnen meefeesten aan een voordelig tarief! Een 'Family ticket' is geldig voor gezinnen met 2 volwassenen en maximum 4 kinderen van 6 jaar tot en met 12 jaar. Kinderen onder 6 jaar hebben sowieso gratis toegang, en voor kinderen van 6 jaar tot en met 12 jaar is er ook nog het goedkope Kids ticket!

(Eerder bericht:)

Het kan niet op: Mocht u na de aankondiging van Bazart op Suikerrock al van uw melk zijn, dan volgt nu de genadeslag want het feest wordt nog groter: Lost Frequencies laat zijn duivels en zijn chill vibes ook los op zaterdag 29 juli!

De jonge Brusselaar speelt dit voorjaar in de Lotto Arena zijn eerste arena concert en laat 2017 als een mijlpaal in zijn carriére tussen de keien kloppen. Hij heeft ook al wat op zak trouwens, zijn debuut ‘Are you with me’ van Easton Corbin remixte hij naar ongekende hoogten en dat zette hem meteen wereldwijd op de kaart. Vorig jaar alleen al stond hij op mega festivals als Coachella in de VS, Tomorrowland Brazilië, Lollapalooza in Berlijn, en dat hij sant in eigen land is bewezen o.a. een uitverkochte AB, Rock Werchter en zijn eigen gehoste podium op Tomorrowland.

De eerste vier Lost Frequencies singles belandden steevast op nummer één in de Belgische Ultratop en dat heeft niemand hem als Belgische artiest ooit voorgedaan. Met ‘Are you with me’ stond hij ook als eerste Belg ooit op één in de Britse hitparade.

Intussen is sinds oktober vorig jaar zijn debuut ‘Less is more ‘ uit, 16 songs met zijn zo herkenbare en geliefde sound. Melodieuze en dromerige tracks, een album waar hij met hart en ziel aan gewerkt heeft. Een album ook dat illustreert wat de jonge man afgelopen jaar allemaal overkwam, een ode aan de ervaring die het hem opleverde. Een leerproces ook, maar bovenal een fijn stukje werk van een jonge mens met beide voeten op de aarde, die waar de muziek primeert.

Lost Frequencies zorgt voor een kanjer van een feest op zaterdag 29 juli, na het optreden van die andere sensatie Bazart. Smeer die stembanden al maar!

(Eerder bericht:)

De week wordt schitterend ingezet met een prachtige aankondiging: Bazart is headliner op Suikerrock 2017, zaterdag 29 juli! enkele dagen geleden werd Iggy Pop nog aangekondigd en nu weer een grote naam.

Wat zorgt ervoor dat een band plots kan exploderen ? Van helemaal nergens naar de hoogste toppen in een, wat… een jaar! Dat was wat Bazart te beurt viel in 2016. Het verhaal stopt trouwens niet, ze walsten gewapend met zeven nominaties onlangs de MIA’s plat en zijn van plan dit jaar geenszins onder te doen voor wonderjaar 2016.

De band leek wel op triomftocht door festivalland nog voor hun debuut ‘Echo’ verscheen. Rock Werchter en Pukkelpop platspelen zonder een plaat uit te hebben, dat zie je toch zelden gebeuren. Tijden veranderen duidelijk, de ijzeren wet dat je een album moet en zal hebben om heel hoog te schieten zijn helemaal voorbij. Bazart bouwden hun live reputatie heel snel en vooral heel erg zelf.
Oorwurmen als ‘Goud’, ‘Chaos’ en ‘Nacht’ plaveiden de steile klim. Het ging van een uitverkochte show in de AB-Club, naar twee uitverkochte shows in de grote zaal van de AB. Dit voorjaar staan ze twee maal in een tot de nok gevulde Lotto Arena en dit najaar moet het gigantische Antwerpse Sportpaleis eraan geloven. Faut le faire!

Is het hun positieve energie? Hun authenticiteit? Misschien nog het meest hun nuchterheid, want zweven doen ze niet bij Bazart. Ze zijn wel zeer intensief bezig, met goesting, en dat laatste is zo fijn om vast te stellen tijdens een concert.

Bazart is headliner op Suikerrock, zaterdag 29 juli. Tickets zijn onmiddellijk beschikbaar, en iets zegt ons dat u best niet te lang wacht. Liever snel naar die ticketshop dan traag (of niet) naar de Bazart hemel!

Feel the vibe, taste the sweetness!
Suikerrock 2017 vindt plaats van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli in het centrum van Tienen. Reeds bevestigd voor het hoofdpodium: Iggy Pop op vrijdag 28 juli, Bazart op zaterdag 29 juli en Soulsister en Zucchero op zondag 30 juli.

(Eerder bericht:)

Er is een reden waarom Iggy Pop als de ‘godfather’ van de punk beschouwd wordt: Zowat elke punkband heeft in de voorbije 40 jaar bewust of onbewust iets ‘geleend’ van hem en van The Stooges.

James Osterberg, uit Michigan, ‘Iggy Pop’ voor de vrienden, beroemd en berucht als podiumbeest en tourend tot hij erbij neervalt (en daarna gewoonweg terug opstaat!). Hij was reeds punk en grunge nog voor die woorden uitgevonden waren en synoniem werden voor respectievelijk hanekammen, veiligheidsspelden, houthakkershemden en gescheurde jeans. Zeventig gaat hij worden, straks in april, maar dat belet hem niet om Tienen nog één keer helemaal naar de Filistijnen spelen, zoals hij dat zo verschrikkelijk makkelijk kan. Zijn waanzinnige combinatie van poëzie, humor en rock’n roll overgoten met een punksaus, moet je trouwens als rechtgeaarde muziekliefhebber ooit live meegemaakt hebben.

Iggy Pop heeft nooit willen weten van aanpassen, doet nog steeds in ontbloot bovenlijf waar hij zin in heeft en graait compromisloos uit een doos van albums die hij zelf en met een trits van vrienden samenschreef. Daarbij was de meest geroemde samenwerking die met David Bowie voor zijn eerste twee soloalbums. Met The Stooges en solo kan hij prat gaan op een indrukwekkende lijst klassiekers waaronder ‘I wanna be your dog’, ‘1969’, ‘Lust for life’, ‘The Passenger’, ‘Real wild child’ en zijn meest poppy nummer ‘Candy’ (met Kate Pierson).

Samen met The Stooges werd hij in 2010 nog opgenomen in de prestigieuze Rock and Roll Hall of Fame, maar solo is Iggy Pop eigenlijk gewoon op zijn best, en kent hij live zijn gelijke niet. Dat bewees hij vorig jaar nog op Rock Werchter waar hij ‘Post Pop Depression’ kwam voorstellen, zijn laatste album dat een nauwe samenwerking werd met Josh Homme van Queens Of The Stone Age.

Iggy Pop, vrijdag 28 juli exclusief op de Grote Markt van Tienen!

Combitickets en dagtickets voor vrijdag 28 juli en zondag 30 juli zijn beschikbaar via www.suikerrock.be/tickets.

(Eerder bericht:)

Soulsister komt op zondag naar Suikerrock. Misschien was u er ook zo eentje die in de zomer van 1986 op kot in -laten we even stellen- Brussel, de echte zomer diende in te ruilen voor een tweede zit.

Gebukt onder een loden hitte, maar gewapend met de indertijd nog tot regio Brussel beperkte ‘Studio Brussel’ en een berg goede moed , ging je de strijd aan met de studieduivel. Wie uiteindelijk won laten we even in het midden, maar die Studio Brussel had toen een zekere Mike Verdrengh als dj in de namiddag , en die goeie mens draaide steevast iedere dag ‘You get to me’. Een Belgisch hitje van een stel getalenteerde muzikanten, Paul Michiels en Jan Leyers, die mekaar vonden dankzij gemeenschappelijke vriend Bart Peeters.  Ze noemden zichzelf ‘The Soul Sisters’, maar die naam zou nog een aantal keer veranderen. Eerst naar ‘Soulsister’, waarmee ze met ‘Like a Mountain’ en vooral ‘The way to your heart’ voor hun grote doorbraak zorgden. Wereldwijd verkochten ze van hun debuut ‘It takes two’ zo maar even 700.000 exemplaren, iets waar zelfs wereldbands nu stevig van achterover willen vallen. Ook hun tweede, ‘Heat’, liep best lekker met hits als ‘Through before we started’ en ‘Well well well’. Alleen al in België gingen er meer dan 100.000 stuks over de toonbank van wat toen nog ‘platenwinkel’ heette.

Spreekt vanzelf dat het duo met al deze talenten ook de Tiense Grote Markt al ooit passeerde. Voor het eerst deden ze dat in 1987, op de allereerste editie van Suikerrock.  Vorig jaar vierden ze nog hun 30 jarig bestaan met een uitgebreide theatertour. Op de 31ste verjaardag van Soulsister staan ze op -jawel- de 31ste editie van Suikerrock: Leyers, Michiels, een negenkoppige begeleidingsband en hun indrukwekkende resem hits waar de tijd geen enkele vat op heeft. 

Als er één uitnodiging is waar u aanstaande zomer op dient in te gaan is het -lijkt ons- deze toch wel: Soulsister op zondag 30 juli 2017! Belgische topkwaliteit, en als je weet dat ze de affiche delen met Zucchero, lijkt die zondag alvast méér dan prettig te worden!

(Eerder bericht:)

Ja ok, een binnenkopper, dat wel, maar de ‘sweetness’ die de Sint deze ochtend in onze schoen dropte willen we wel even uitschreeuwen: Zucchero Sugar Fornaciari komt naar Suikerrock 2017!

In 2004 passeerde hij al eens in de suikerstad, Zucchero, toen een feestje, en zondag 30 juli 2017 gaat dat heus niet anders worden. Een man met een gigantisch palmares en een zinderende live reputatie!
Zucchero (Italiaans voor suiker, maar zover was u reeds) kreeg zijn bijnaam van een lerares -eigenlijk heet hij gewoon Adelmo Fornaciari- en is die later gewoon voor zichzelf gaan gebruiken.

Dankzij het album ‘Blue's’ uit 1987 werd Zucchero een Italiaanse superster in zijn vaderland, maar het was het daaropvolgende album ‘Oro Incenso e Birra’ dat hem internationaal naar de grootste hoogtes katapulteerde. Een samenwerking met Eric Clapton, waarvan er een slordige 8 miljoen stuks verkocht werden! Clapton is niet de enige die de sympathieke Italiaan genegen is , want Zucchero mag o.a. Bryan Adams, the Blues Brothers, Bono, Jeff Beck, Ray Charles, Joe Cocker, Elvis Costello, Miles Davis, Peter Gabriel, John Lee Hooker, B.B. King, Mark Knopfler, Brian May, Luciano Pavarotti, Iggy Pop, Alejandro Sanz en Sting tot zijn vrienden rekenen. Dustin Hoffman is een zware fan en Miles Davis belde hem ooit om vier uur in de ochtend uit zijn bed om hem uit te nodigen om samen een duet op te nemen. Zucchero ontdekte Andrea Bocelli, was ambassadeur voor Nelson Mandela’s 46664 project in de strijd tegen aids en speelde in 2005 op dezelfde dag zowel in Parijs als Rome tijdens Live8.

Zucchero is ook beste maatjes met dat andere Suikerrock fenomeen, Marco Borsato, die ‘X colpa di chi’ coverde in het Nederlands en er ‘Wie’ van maakte. Beiden stonden ook meermaals samen op het podium.

Zucchero’s discografie puilt uit van wereldhits waaronder ‘Senza Una Donna’, ‘Diamante’, ‘Wonderful World’, ‘Diavolo in me’ en ‘Il Volo’, maar zijn carrière zelfs maar even samenvatten zou resulteren in het schrijven van een klein boek. Onthou vooral dat de man al die tijd steeds fantastische albums bleef maken, telkens in die charmerende mix van Italiaans en Engels, en dat hij live al jaren overeind staat als een Kathedraal. Een ‘perfect fit’ dus voor de Tiense Grote Markt.
Zijn laatste album ‘Black Cat’, waarmee hij in 2017 dus ook langs Suikerrock tourt verscheen in april van 2016. Op ‘Black Cat’ vind je o.a. ‘Streets Of Surrender ('S.O.S')’, waarvan de tekst door Bono geschreven werd, en waarop Mark Knopfler’s virtuoze gitaarspel te horen is. Het bevat ook ‘Ci Si Arrende’, de Italiaanse versie van deze song, die opgedragen is aan de slachtoffer van de aanslagen in Parijs.

De Black Cat Tour van Zucchero Sugar Fornaciari houdt halt op Suikerrock op zondag 30 juli. Dit wil je niet missen, dus bestel snel je ticket bij de Kerstman want die heeft het nogal druk de komende weken.

De dagtickets voor zondag 30 juli en combi-tickets met vroegboekkorting kan je vanaf nu aankopen via www.suikerrock.be/tickets.

(Eerder bericht:)

Bent u de eerste die zich op 28, 29 en 30 juli 2017 op de Tiense Grote Markt laat onderdompelen in die unieke sweet vibes? Kom genieten van een zalige, zomerse festivalsfeer met fantastische artiesten op het podium.

Kom gezellig kuieren in onze festivalstraten. Proef de lekkerste gerechten van de meer dan 20 food trucks of een heerlijke wafel of pannenkoek met Tiense suiker. Kortom, de 31ste editie van Suikerrock wordt opnieuw één van uw topmomenten tijdens de zomervakantie. Namen zijn er nog niet, maar de combi-tickets met vroegboekkorting al wel! En voor een ongelofelijk zoet prijsje van maar 80 euro.

Hoor wie print daar, kinderen? Het is de Sint die misschien straks uw Suikerrock combi-ticket met vroegboekkorting door de schoorsteen laat vallen. Tenminste als u een goede festivalganger bent geweest het afgelopen jaar. Want wie zoet is krijgt korting, wie stout is betaalt de volle prijs. Dus niet wachten tot na 3 januari want tot dan kan u een combi-ticket voor 3 dagen Suikerrock 2017 aankopen aan een sterk verlaagde prijs van amper 80 euro. Voor een échte festivalliefhebber is er geen beter Sinterklaasgeschenk denkbaar. Op 3 januari 2017 om middernacht is deze actie echter onherroepelijk afgelopen en gelden terug de normale tarieven.

Een combi-ticket voor Suikerrock 2017 mét vroegboekkorting in ruil voor een wortel? Lijkt ons alvast een erg goede deal! Want wie zoet is, krijgt lekkers! 

De combi-tickets met vroegboekkorting kan je vanaf nu aankopen via www.suikerrock.be/tickets.