Strips

De Verwoede Verzamelaars van Suske en Wiske

Niels en Jarrin van der Made

Niels en Jarrin van der Made zijn misschien wel de twee grootste Suske en Wiske-fans van België. Vader Niels telt 40 lentes en is al 34 jaar besmet met de magnifieke microbe die Suske en Wiske heet. Een erfelijke aandoening, want ook zoontje Jarrin is bezeten van de avonturen van Suske, Wiske, Tante Sidonia, Lambik en Jerom. Maar vader en zoon met dezelfde passie is niet altijd even gemakkelijk.

De Kat spreekt volgend jaar zowel Engels, Portugees als Arabisch

Le Cat

Volgend jaar gaat stripreeks Le Chat, of De Kat in het Nederlands, verschijnen in het Engels, Portugees en Arabisch. Onze landgenoot Philippe Geluck, de geestelijke vader van de stripkat, is hier heel blij mee: “Wanneer je als artiest iets gecreëerd hebt, wil je dat met zoveel mogelijk mensen delen.”

Strip: G.Rafzerk - 28. Liefde op het kerkhof

liefde op het kerkhof

Uiteraard is G. Raf Zerk in de eerste plaats begaan met het welzijn van zijn gasten. Toch begint de eenzaamheid hem zwaar te wegen. Hij zou graag een zusterziel vinden om zijn leven iets op te vrolijken. Maar in de praktijk valt dat niet mee. Welke vrouw vindt het leuk dat haar man dagelijks brandjes moet blussen tussen de Dood en het Leven? Maar onze vriend wanhoopt niet. Er zijn tegenwoordig een boel manieren om de vrouw van je leven te ontmoeten. En mocht het niet meteen lukken, dan probeert hij het gewoon nog een keer. Tenslotte heeft hij ongeveer een eeuwigheid de tijd...

Strip: Game Over - 10. Watergate

watergate

Ooit begonnen als spin-off van kid Paddle is "Game over" ondertussen zeker een volwaardige strip te noemen. Nummer 10 in deze reeks stripverhalen van één bladzijde is verschenen onder de naam "Watergate". En uiteraard eindigt elke pagain steevast met de dood van hoofdpersonage Barbaar of de dood van zijn vriendin.

Auteur: Midam, Adam, Thitaume
Uitgeverij: Ballon Media

Tomorrowland wordt ook een stripreeks

Onlangs werd bekendgemaakt dat Tomorrowland voor de eerste maal ook buiten België zal plaatsvinden, nl. op 27, 28 en 29 september 2013 in Chattahoochee Hills, Georgia, VS. Met trots lanceren Titan Comics en Atomeka dan ook de gloednieuwe reeks Tomorrowland – een vierdelige stripreeks van Paul Jenkins en Stellar Labs. 
 
Tomorrowland is één van de grootste en populairste muziekfestivals ter wereld, dat einde juli plaatsvindt in België. In minder dan één seconde waren alle 180.000 tickets voor de editie van dit jaar uitverkocht. In 2013 verwacht Tomorrowland bezoekers van 214 verschillende nationaliteiten. 

Futuristische humor van Jodorowsky

Ogregod(CJP) Met De Incal en de Metabaronnen sloeg striptekenaar Jodorowsky de wereld met verstomming. Er werd dan ook reikhalzend uitgekeken naar zijn nieuwste boreling Ogregod.

Superhelden in opmars

ComicsComicboeken zijn steeds populairder. Ze verschijnen in alle soorten en maten. De vraag naar de klassieke Amerikaanse verhalen over superhelden stijgt supersnel. Met het stijgend aantal lezers moet ook de kwaliteit beter worden. De Europese strip moet zijn verhaal en tekenkunst aanscherpen om niet achter te blijven.

Nieuwe generatie illustratoren exposeert in stripwinkel

SixpackNog tot 15 maart loopt in de stripwinkel Mekanik in Antwerpen de tentoonstelling Sixpack. Deze heeft echter niets te maken met blikjes drank of trainingstips voor de creatie van een wasbordje. Het gaat hier om een expo van jong tekentalent met groot artistiek gevoel.

Balloon's Day lokt duizenden stripliefhebbers naar Brussel

Balloon's Day BrusselOp zaterdag 10 september kon je reuzegrote ballonnen van de Troetelberen, Woody Woodpecker, Bob de Bouwer, Bollie, Robbedoes en andere strip- en tekenfilmfiguren bewonderen in de Brusselse straten, tijdens de derde Balloon’s Day Parade, in het kader van het Stripfeest in Brussel.

Stripgeschiedenis van een rosse schone

Esther VerkestHet Belgisch Stripcentrum in Brussel opende woensdagavond 3 mei de tentoonstelling rond 10 jaar Esther Verkest. Kim Duchateau lanceerde er tegelijk het nieuwe stripalbum Roodheidswaanzin, een compilatie-album van acht strips. Renske de Greef bracht een eerbetoon aan de ‘rosse schone’.

Pagina's