Sport

Ex-voetballer waarschuwt jongeren voor gevaren gokverslaving

Mug op portemonnee met geld op voetbalveld

Steeds meer jongeren komen in contact met verslavende middelen. De leeftijd waarop dit gebeurt, ligt ook steeds lager. Arne Nilis, eens een beloftevolle voetballer, gaf zijn carrière op door een aanhoudende gokverslaving. Vandaag probeert de ex-voetballer jongeren te waarschuwen voor de gevaren van een verslaving.  

BK Muurkeklop lokt 116 sportievelingen naar Nijlen

BK Muurkeklop

Pieter-Jan De Smet (21) is de nieuwe Belgische kampioen muurkeklop. In een spannende finale wist hij Raphael Van den Bossche en titelverdediger Willem Van Dyck achter zich te laten. Het was de apotheose van de intussen zesde editie van het kampioenschap, waarvoor de organisatie speciaal… muren bouwde.

Vijfde Belgisch kampioenschap Muurkeklop

Willem Van Dyck wint BK Muurkeklop

Op 27 september vond in Nijlen het Belgisch Kampioenschap Muurkeklop plaats. Tijdens de vijfde editie waanden 95 deelnemers zich weer even op de speelplaats. Maar kinderspel was het allerminst.

Muurkeklop is een combinatie van kracht, techniek, karma en balgevoel. Uit alle windhoeken zakten deelnemers af naar Nijlen, waar er maar één de beste kon zijn. Bekijk de foto's en beluister de audioreportage, waarin u alles te weten komt over de – wie weet - toekomstige olympische discipline:

Sportopia: buitenspelen is out

Sportopia

Sportopia, een indoor sportpretpark, heeft zijn deuren weer geopend in het Antwerpse Park Spoor Noord. Meer dan twintig attracties wachten op sportievelingen.

Het doelpubliek blijken vooral kinderen en jongeren. “Het is hier keitof”, klinkt het unaniem tijdens een rondgang op de openingsdag.

Medialaan staat open voor gesprekken met Pro League

Medialaan

Vorige vrijdag (13 juni 2014) maakte de Jupiler Pro League bekend dat de 'open net rechten' voor het Nederlandstalige landsgedeelte voorlopig niet werden toegekend en dat de Pro League alles zou doen om de zenders hiervoor warm te maken.  

MEDIALAAN laat in deze context weten uit te kijken naar elk gesprek met de Pro League over de 'open net rechten' en verwacht dat die gesprekken snel zullen plaatsvinden. MEDIALAAN is evenwel gebonden aan de voorwaarden van de tender over vertrouwelijkheid en kan voorlopig dan ook geen verder commentaar kwijt.

Wings For Life haalt 3000 lopers naar Ieper

wingsforlife

De allereerste Wings For Life World Run zit er op. 32 landen, 34 locaties, 6 continenten, 35.397 lopers zamelden meer dan 3 miljoen euro in voor het goede doel: Wings For Life. Alle opbrengsten van het evenement gaan naar de Wings For Life Foundation, een stichting die geld inzamelt voor onderzoeksprojecten naar ruggenmergletsels. Marc Herremans: “ik vind het echt super dat zoveel mensen hebben deelgenomen aan de wedstrijd en dat we zo’n mooi bedrag hebben kunnen inzamelen voor Wings For Life. Een geslaagde dag”

Buitenlandse wielertalenten in Vlaamse velden

De wielerkaravaan trekt dezer dagen Vlaanderen door. (Foto: Flickr/Bram Souffreau)

Tom Boonen, Fabian Cancellara en Peter Sagan. Ziedaar de drie namen die u de komende weken tot vervelens toe op de voorpagina’s van de Vlaamse sportkaternen zult zien. In hun schaduw staan enkele jonge buitenlanders klaar om mee van de kasseikoek te eten.

Vechtsporten waren in Genk nog nooit zo populair

GENK – Het aantal mensen dat in Genk een vechtsport beoefent in een van de stedelijke sportgelegenheden is de afgelopen jaren verdubbeld. Van ruim 8.000 in 2005 tot ruim 16.000 in 2012. Vechtsportverenigingen zijn na voetbal en volleybal de meest voorkomende sportverenigingen in Genk.

Urban Sport & Art Festival in Gent op 21 december

Op zaterdag 21 december 2013 organiseert Rhythm Naturals & De Centrale hun eerste Urban Sport & Art Festival. Je kunt hiervoor terecht in De Centrale in Gent, vanaf half twee 's middags voor een masterclass Breakdance door Sam De Waele, gevolgd door tal van dance performances tussen 3 en 6. 'S Avonds is er nog een dance battle en wordt het geheel afgesloten met een afterparty.

Voetbalwedstrijd met BV-vrouwen ten voordele van Meneer Konijn

Op zaterdag 14 december organiseert Q-dj Wim Oosterlinck De Meneer Konijn Cup, een voetbalmatch voor het goede doel tussen twee vrouwenploegen. De Bunny All Stars is een gelegenheidsteam bestaande uit 11 bekende vrouwen onder wie Europees parlementslid Kathleen Van Brempt en Miss België 2013 Noémie Happart. Andere namen worden binnenkort bekend gemaakt tijdens de Wim O Show op Q-music. De BV-vrouwen nemen het op tegen de Mothersjotters, een beginnende vrouwenploeg uit Kortenberg waarvan Wim Oosterlinck dit jaar de officiële shirtsponsor werd.

Pagina's