Single: Stralen - Gene Thomas

stralen

De voorbije maanden stonden bij Gene Thomas volledig in het teken van z’n ‘Warme wintersongs’-album. Nu de zomer voor de deur staat trekt hij met ‘Stralen’ opnieuw de dansbare kaart.

“Stralende liefde die los door de kosmos gaat, dankzij haar supersonische krachten. Het is een mooie vergelijking waarover ik zing in dit dansbare feelgood-nummer. Net als bij ‘Goud’ hebben we ons opnieuw laten inspireren door hedendaagse producties. Dankzij mijn dochters blijf ik jong, fris en scherp meeluisteren naar de moderne muziek en ik moet zeggen dat er nog altijd heel wat toffe dingen worden gemaakt. Coldplay is daar een goed voorbeeld van, en ik kijk nu al uit naar de concerten die ze volgende maand geven in ons land. Wees maar zeker dat ik ga kijken.”

Vanaf deze week is Gene Thomas z’n nieuwe single ‘Stralen’ digitaal beschikbaar via iTunes en streaming. “Als je zoals ik naast zanger-artiest ook nog je eigen platenbaas bent, dan dan kan je zelf bepalen wanneer je een liedje wil delen met je publiek. Samen met mijn producer Wim Claes ben ik een jaar bezig geweest aan ’Stralen’. Wim en ik hebben er een spelletje van gemaakt om elkaar uit te dagen. Telkens als we denken dat een liedje klaar is gaan we zoeken naar wat we nog kunnen verbeteren. Hoe de song nog sterker kan worden, waardoor we uiteindelijk kunnen uitpakken met iets wat fris, modern en vooral ook eigentijds klinkt. Dit liedje straalt een hoog meezinggehalte uit. Als je het één keer gehoord hebt, dan krijg je het niet meer uit je hoofd en ben je vertrokken voor een ganse dag. Wedden?”