Single: Laat het maar los - Ingeborg

ingeborg

De single ‘Laat het maar los’ werd gekozen uit 17 liedjes van de nieuwe cd ‘where the sky touches the sea’. Ingeborg schreef de tekst en samen met Tom Van de Venne ook de muziek. 

Ingeborg:
Het is een lied dat zo universeel is dat iedereen wel iets kan herkennen in deze uitnodiging. Het loslaten van een lastig gesprek, een kwetsuur, een moeilijke situatie, … En ja, loslaten, het is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Ingeborg die de tekst schreef, gaat er vanuit dat ‘iets loslaten’ gepaard gaat met ‘iets toelaten’.

Ingeborg: 
Dat wat je wil loslaten, kent vaak ladingen die hardnekkig zijn en heling zoeken. Het toelaten heeft te maken met het binnenlaten van het verdriet, het voelen van de onmacht of de boosheid die eronder zit. Heel wat mensen zoeken dit ‘toelaten’. Tot ze ontdekken dat wat ze ervaren er helemaal mag zijn. Het hoeft dus niet verdoofd, weggestopt of verbloemd te worden. Bij het luisteren van het lied kan je de doorbraak horen in de tweede strofe:

Geef het uit handen, 
vertrouw op je hart, 
het heeft je voldoende inzicht gebracht…

Die laatste zijn misschien wel de belangrijkste woorden in het lied. Eenmaal iets ook helemaal duidelijk is en je inzicht hebt in waarom deze ervaring uiteindelijk zo relevant was, komt er ook meer rust en vrede. Er kan zich dan iets herstellen. En is dat net niet waar zoveel mensen naar op zoek zijn? Naar die rust? Die vrede? 

En naar het vertrouwen dat morgen, een nieuw begin brengt. Een boodschap van hoop die iedereen volmondig kan meezingen in het refrein:

Morgen zal het anders zijn 
Morgen is nieuw 
Jij kan altijd opnieuw beginnen

Het is Ingeborg haar intentie dat dit lied de weg mag vinden naar vele mensen die klaar zijn om toe te laten wat zich wil tonen, om het dan uiteindelijk los te laten.