Single: Hou me eens vast - Ida De Nijs

hou me eens vast

Binnenkort stelt Ida De Nijs haar nieuwe album voor dat "Zandloper" zal heten. De release daarvan is op 23 september. Ondertussen kunnen we je honger al een beetje stillen met haar nieuwe single "Hou me eens vast", een erg mooie integere single!

Ida De Nijs (58) antwoord op vragen van haar promotor voor België, Jo Langela.

Waarom begint iemand op z’n zevenenvijftigste nog aan een nieuwe zangcarrière? 

Nou per ongeluk is het eerlijke antwoord. Een CD die ik maakte voor mijn kinderen en toekomstige kleinkinderen, liep een beetje uit de hand. De muzikanten en de studio wilde absoluut naar een platenmaatschappij.

Waarom wilde zo’n grote studio en zulke beroemde musici die eerste CD en nu ook het tweede album met je maken?

Dat zou je eigenlijk aan hen moeten vragen. Maar zij waren overtuigd dat ik het kon, na een demosessie. En tijdens het proces ging ik er zelf ook in geloven. De tweede CD was er al als concept toen we de eerste maakte. HKM de platenmaatschappij wilde ook graag een tweede. Duurde toch nog bijna een jaar voor hij klaar was. Ik ben nogal precies.

Er schrijven nu heel bekende mensen liedjes voor je. Hoe komt dat zo?

Maarten Peters belde me op. Hij had een nummer van hem door mij gehoord en wilde een nieuwe voor me schrijven. Ik kreeg er meer dan één. Op mijn nieuwe album koos ik voor het liedje dat hij samen met Belinda Meuldijk had geschreven. “Alles verandert” heet het.
Grappig, nu schrijft Belinda Meuldijk, de ex van Rob de Nijs, weer voor een ‘de Nijs’ .
Ik heb zelf Bart Herman gevraagd. Ik vind zijn muziek zo opgewekt. Hij stuurde me “De liefde van je leven” Echte Bart Herman sound.

Je zingt een duet met Kris de Bruyne op je nieuwe album. Belde die je ook?

Nee, hij sprak met Frank Van Bogaert, eigenaar van ACE studio’s, over mijn versie van Jacques Brel’s “Amsterdam” en dat ik graag een nummer van hem wilde zingen.
Kris stelde voor zijn eigen “Amsterdam” nog eens opnieuw op te nemen in een duet met mij. Onvoorstelbaar bijna, maar het is gelukt en het klinkt prachtig.

En wat nu? Een derde album?

Oh ja graag. En een theater programma misschien. Ik wil best graag vrouwen van mijn leeftijd aanmoedigen gewoon iets nieuws te beginnen. Iets waar ze van gedroomd hebben. Leeftijd zegt helemaal niets als je in jezelf durft te geloven. Je wordt er gelukkiger van, geloof me maar.