Single: De wereld rond - Jan Smit

jan smit

Met z’n tweeën met een rugzak rondtrekken in de wereld. De romantische gedachte in het hoofd van singer-songwriter Jan Smit was goed voor z’n nieuwe single ‘De wereld rond’.

De eerste accordeontonen van deze uptempo meezinger, geven het liedje een tango-jasje, maar in mum van tijd groeit het liedje uit tot een positieve popsong, die je meeneemt naar de mooiste straten of steden van Australië, Cuba of Zweden. Het catchy en volmondige ‘ja, ja, ja’-gedeelte, maakt van ‘De wereld rond’ een absolute oorwurm. “Dit liedje heb ik geschreven en opgenomen met mijn goede vriend en producer Thomas Tol. ‘De wereld rond’ is het perfecte lijflied voor wie houdt van reizen. Ik heb het geluk gehad om in mijn leven behoorlijk veel landen te kunnen bezoeken. Als je openstaat voor andere volkeren en culturen, dan word je een rijkere mens in het leven, althans dat is mijn ervaring. Hoeveel uren het zijn weet ik niet, maar als ik de tijd optel die ik onderweg doorbreng in de auto of met het vliegtuig, dan durf ik toch zeggen dat ik een rondreizende wereldburger ben.”

Bekijk de videoclip:

De nieuwe Jan Smit-single ‘De wereld rond’ is meteen ook de perfecte opwarmer voor het Jan & Alleman-concert, dat plaatsvindt op zaterdag 10 maart 2018 in het Antwerpse Sportpaleis. “Die datum staat met rode viltstift in mijn agenda. Ik krijg kippenvel als ik met ome Cor voorbij de prachtige concerttempel rijd en mijn naam zie prijken aan de buitenkant. Je ziet hem heel goed als je stilstaat op de Antwerpse ring…en dat gebeurt wel eens (lacht). Het Jan & Alleman-concert is voor mij bijzonder, omdat het mijn eerste keer Sportpaleis wordt.Een mythische zaal, waar de allergrootste artiesten al hebben gestaan. Naast mijn liveband, breng ik ook gastartiesten mee, waaronder mijn vriend André Hazes. Tijdens de voorbije Toppers-concerten hebben we backstage nog veel lol gehad. André is een prettige kerel, die ook behoorlijk populair is in Vlaanderen. Hij stond al op Het Schlagerfestival-podium en zijn muziek doet het ook bijzonder goed in de Vlaamse hitlijsten”, zegt Jan Smit enthousiast.

Tickets voor het jubileumconcert 'Jan & Alleman, 20 jaar Jan Smit' op zaterdag 10 maart 2018, kunnen besteld worden via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/min). De nieuwe Jan Smit-single ‘De wereld rond’ is verschenen op het VoSound-label en is nu digitaal te koop en beluisteren via streaming.