R/O Institute biedt vertellers in spé een unieke kans

r/o

R/O Institute biedt vertellers in spé een unieke kans: de jongens en meisjes van R/O Institute zijn druk bezig met het bekijken van tientallen pitches, ingezonden door auteurs, artiesten, ontwerpers en ontwikkelaars uit heel de wereld.

R/O Institute is de belangrijkste internationale incubator voor nieuw talent dat doorheen verschillende media een verhaal wilt vertellen in België. In februari 2018 zal het instituut onthullen welke 10 pitches gekozen zijn en de winnaars uitnodigen om 5 maanden lang in het instituut te worden klaargestoomd door prestigieuze coaches. Hoewel R/O Institute momenteel al het ingezonden materiaal is aan het doornemen, accepteert het nog nieuwe voorstellen. Vanzelfsprekend zouden we het dus enorm appreciëren als jouw medium dat nieuws deelt met jouw lezers, kijkers of luisteraars!

Achtergrond
Wat al lang werd voorspeld door futuristen en sf-auteurs, zien we nu ook in films, delen we online en horen we op podcasts: er is een nieuw tijdperk aangebroken voor de vertelkunst! Meer en meer verhalen bestrijken verschillende media en doorkruisen tv-series, theaterstukken, shows, boeken, comics, strips, rollenspelen, boardgames, cardgames en zelfs nog nieuwere ervaringen, die je volledig proberen onder te dompelen in de lotgevallen van de personages.
Desondanks kan het aantal beschikbare mogelijkheden overweldigend zijn en is het zo goed als onmogelijk om elke vaardigheid onder de knie te krijgen die nodig is om een volledig project op jouw eentje te ontwikkelen. Dat weerhoudt heel wat getalenteerde visionairen er dan ook van om nieuwe ideeën te ontwikkelen of om hun dromen achterna te gaan.
Daarbovenop kunnen de taken die in het vooruitzicht liggen behoorlijk ontmoedigend werken: een geweldig team verzamelen; leren hoe je een ‘intellectual property’ kunt pitchen of verkopen; producers, investeerders en distributeurs aantrekken; elk stadium van het project plannen; en alle andere stappen die nodig zijn om een product vanaf het prille begin tot de lanceerdatum te verzorgen.

Daarom is er R/O Institute.
Elk jaar worden 10 individuen of teams die indruk hebben gemaakt met hun pitches uitgenodigd om naar het instituut te komen, waar ze geholpen worden bij het ontwikkelen van 5 verschillende vaardigheden, ondersteund door 25 internationale experts en coaches, plus het personeel van R/O Institute zelf. Tijdens het hele proces krijgen de deelnemers voortdurend feedback doorheen een high-tech evaluatie-app die talenten, experts en andere teams toelaat om met elkaar te communiceren en de vooruitgang van hun project te volgen. R/O Institute verzorgt het verblijf en een doorgedreven ondersteuning, zodat de deelnemers zich kunnen focussen op het ontwikkelen van hun ideeën, zonder dat ze zich druk hoeven te maken om de vele factoren waar ze weinig of geen controle over hebben.
Eenmaal alles klaar is, blijven de vertegenwoordigers en het personeel van R/O Institute het project 18 maanden lang ondersteunen, waarbij ze het wereldwijd aan allerlei partners en op talloze markten aanbieden. Wij zijn er zeker van dat jij ons – als journalist, redacteur of blogger – jouw publiek kunt helpen om hun dromen waar te maken!

Gelieve dus het nieuws rond R/O Institute met hen te delen en ons te laten weten wat je geschreven, getoond en/of gezegd hebt. De ploeg van R/O Institute is natuurlijk ook beschikbaar voor interviews en commentaar.

Gelieve ons te contacteren op:
dirk@badass.be +32 (0)494 38 27 44
Meer info over R/O Institute: http://www.ro.institute