Night Of The Proms zet vernieuwing en verjonging verder

notp

Na de grondige vernieuwing en verjonging vorig jaar met een nieuwe dirigente (Alexandra Arrieche) en presentator (Kobe Ilsen) zat de vernieuwing dit jaar in de locatie. Na een alleenrecht van 31 jaar Night Of The Proms in het Sportpaleis van Antwerpen, kon je dit jaar ook kiezen om dit muzikaal spektakel in Hasselt bij te wonen … Wat we dan ook deden!

Na de obligate openers van het symfonisch huisorkest Il Novecento en het Amerikaanse strijktrio Time For Three gold het credo ‘ladies first’ voor de popartiesten. We zullen Natasha Bedingfield en Chaka Khan van hun eerste act echter voornamelijk herinneren door hun respectievelijk uitzonderlijk diepe décolleté en ontplofte jurk dan van hun muzikale prestatie. Gelukkig ging het nadien enkel maar in stijgende lijn, met een schitterende Gabriel Rios en Tom Chaplin (van Keane) die met hun présence en stem veel beter wisten te overtuigen en het eerste deel knap afsluiten.

In het tweede deel verdedigde Laura Tesoro onze Belgische kleuren met verve, eerst in samenwerking met Time For Three, de Amerikaanse jongeren op strijkinstrumenten voor een originele versie van “I’m sorry” van Justin Bieber, nadien met haar songfestivalinzending “What’s the pressure”.

In deze editie veel aandacht voor enkele overleden artiesten: een fragment van Toots Thielemans’ Bluesette weerklonk in “Rhapsody in Blue” van Antonio Serrano, Tom Chaplin eerde David Bowie met “Life on Mars” en Natasha Bedingfield bracht “Purple rain” van Prince.
Maar het meest pakkend eerbetoon werd gebracht door Time For Three met “Free Souls” ter nagedachtenis van de aanslag in Bataclan in Parijs, bijna dag op dag een jaar geleden. Ondersteund door het eenvoudige beeld van de Arc de Triomphe omringd door honderden klaprozen.

Uiteraard mocht John Miles niet ontbreken (dat deed hij trouwens nog maar één keer in 32 jaar). Na een eigen interpretatie van “Summertime” is het tijd voor “Music”.
Hierna werd er een rotvaart in de pophits gezet, met maar liefst 7 nummers die in elkaar gemixt werden, door evenveel artiesten op het podium gebracht. Met “Can’t stop this feeling” werd het einde van deze editie ingezet met alle artiesten nog één keer in het spotlicht.

En het publiek? Met ongeveer 10.000 bezoekers was deze eerste Hasseltse editie alleszins een succes, ook al lijkt het alsof de Limburgers eerder stille genieters dan uitbundige feestvierders zijn. Maar dat geeft niets, zolang iedereen zich maar op zijn eigen manier geamuseerd heeft … en dat was alleszins het geval!!

Trouwens, een avondje Night Of The Proms in Hasselt blijft niet bij deze éénmalige gebeurtenis. Volgend jaar zal Night Of The Proms zelfs openen in de Ethias Arena (op 22 november 2017), gevolgd door drie shows in Antwerpen (op 23, 24 en 25 november 2017). Meer info en tickets: zie onderaan deze pagina!

Setlist:

Deel 1:
Il Novecento: Rite of spring (Stravinsky) / Walz from masquerade (Katchatourian)
Times for three: Ogden
Natasha Bedingfield: Unwritten / Soulmate
Fine Fleur: Faded
Il Novecento: Carmen ouverture (Bizet)
Chaka Khan: Diamonds are forever
Antonio Serrano: Rhapsody in blue (incl. Bluesette insert)
Antonio Serrano + John Miles: Summertime
Gabriel Rios: Gold / Chan chan
Il Novecento: Capricio Italien (Tchaikovsky)
Tom Chaplin: Is there life on Mars / Quicksand / Somewhere only we know

Deel 2:
Il Novecento + Fine Fleur: The children from Game of thrones
Time for three: Toxic
Laura Tesoro + Time for three: I’m sorry
Natasha Bedingfield: Purple Rain
Il Novecento: Mendelsshon 4th symphony - presto
Time for three: Free souls
Fine Fleur: Going home
John Miles: Music
Tom Chaplin: Everybody’s changing
Natasha Bedingfield: These words
Chaka Khan: Ain’t nobody
Gabriel Rios: Broad daylight
Laura Tesoro: What’s the pressure
Chaka Khan & Antonio Serrano: I feel for you
Chaka Khan: I’m every woman
All artists: Can’t stop this feeling

Night Of The Proms 2017:
op woensdag 22 november 2017 om 20.30u in Ethias Arena Hasselt, op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 november 2017 om 20.30u in Sportpaleis Antwerpen. Kaarten van 26 tot 52 euro. Bestellen via Tele Ticket Service 070 345 345 (max. € 0,30/min), vanuit NL: 0900 45 000 45 (€ 0,45/min) of www.notp.com. Groepstarieven en groepsboekingen (+20 personen) via 03 400 60 44 of groepen@sportpaleisgroep.be.