Nieuwe afleveringen van 'Tijd voor Avontuur' op Cartoon Network

tijd voor avontuur

Vanaf 27 maart is het opnieuw Tijd voor Avontuur! In deze bekroonde animatiereeks, die wereldwijd is uitgegroeid tot een fenomeen, volgen we boezemvrienden Finn en Jake tijdens hun avonturen in het mysterieuze Land van Ooo.

Als extraatje presenteert Cartoon Network op zondag 26 maart om 16u05 de special 'Het Verhaal van Finn', een extra lange aflevering waarin we op zoek gaan naar de herkomst van Finn.

Tijd voor Avontuur (Adventure Time) is vanaf 27 maart elke schooldag om 18u te zien op Cartoon Network. De serie is via het keuzemenu zowel te bekijken in het Engels als in het Nederlands.

Over Tijd voor Avontuur
De reeks is een creatie van Pendleton Ward, die eerder z'n sporen verdiende als storyboard artist bij The Marvelous Misadventures of Flapjack. Tal van videogames, underground muziek, televisieseries en films dienden als inspiratie voor de reeks, en populaire shows of producten (Nintendo, Dungeons & Dragons, The Legend of Zelda, Star Wars, ...) worden regelmatig op de korrel genomen.

De vele verwijzingen naar de moderne popcultuur en subtiele toespelingen op volwassen onderwerpen in combinatie met de kleurrijke animaties en surreële humor zorgen ervoor dat de reeks niet alleen bij kinderen maar ook bij een ouder publiek in de smaak valt, waardoor Tijd voor Avontuur (Adventure Time) een echte culthit geworden is bij jong en oud.

Tijd voor Avontuur won reeds een Emmy Award in de categorie ‘Outstanding Individual Achievement in Animation' en de reeks pakte ook al een BAFTA Award in de categorie 'Children's International.'

Over Cartoon Network
Cartoon Network is de ultieme bestemming voor fun en avontuur de klok rond! Het is de thuisbasis van bekroonde cartoons als De Wonderlijke Wereld van Gumball, Tijd voor Avontuur en Regular Show. Lach je krom met eindeloos veel grappen en verhalen over de vreemdste vriendschappen in Uncle Grandpa, Steven Universe en Teen Titans Go! En alsof dat niet genoeg is, hebben we een stevige dosis actie klaar met stoere shows zoals Ben 10, Batman en Transformers die je op het puntje van je stoel houden. Cartoon Network, je wil steeds meer!

Cartoon Network is verkrijgbaar in 26 talen, via 25 afzonderlijke kanalen in 166 landen in 260 miljoen huishoudens wereldwijd. Cartoon Network is onderdeel van Turner Broadcasting System, Inc., een Time Warner bedrijf. Cartoon Network is te ontvangen in het Nederlands en het Engels in het digitale basispakket bij Telenet (kanaal 43), Belgacom (kanaal 131), TV Vlaanderen (kanaal 39) en Numéricable (kanaal 125).Bekijk de website op http://www.cartoonnetwork.be