Maanrock 2017 onder blakende zon

maanrock

Mechelen heeft al jaren de traditie om de schoolvakantie muzikaal af te sluiten met Maanrock. Met 1 september op een vrijdag weerklonken de laatste muzieknoten al op zondag 27 augustus 2017. Wij gingen een kijkje nemen die zondag.

In de namiddag worden de kinderen verwend met optredens van ondermeer kapitein Winokio en Ghost Rockers. Nathalie Meskens heeft een aantal songs uit de motown opgepoetst en in een setlist gegoten. Leuk voor de fans van BV's, maar muzikaal schiet het toch net iets tekort. Dat kunnen we van André Brasseur allerminst zeggen. Een topmuzikant die met zijn instrumentale melodietjes kan boeien. Bovendien op het podium omringd door andere topmuzikanten zoals bijvoorbeeld Jo Hermans op trompet en Dirk Jans (De Mens) aan de drums.

Jan Leyers en Paul Michiels hebben het voordeel dat ze meer dan een uur lang kunnen vullen met enkel hits. De herkenbaarheid vergroot de sfeer en het publiek zingt van begin tot einde mee met alle klassiekers die Soulsister op 31 jaar tijd al geproduceerd heeft. Iets minder lang bezig, maar eveneens voldoende hits om een set te vullen, is Stan Van Samang. Geen enkel plekje op de Grote Markt van Mechelen blijft nog vrij om deze artiest aan het werk te zien. Wie 's anderendaags niet moet werken of zijn bonnetjes nog moet opdrinken, blijft ook daarna nog even hangen voor het DJ-duo van Discobaar A Moeder.

Ook voor wie iets anders wil dan de kleppers kan terecht in de Mechelse binnenstad, bijvoorbeeld voor het meer klassieke werk van een harmonie of fanfare, of fan van het hardere werk, Fleddy Melculy sloot af op het zijpodium waar de hele dag de maanrock rally plaatsvond.

www.maanrock.be