Link van de maand

April 2018 - Kudzu

kudzu

Kudzu biedt een ruime keuze uit mooie, handige, leuke producten, maar vooral: propere producten. Het volledige gamma van Kudzu bestaat uit artikels die bijdragen tot een beter milieu. Producten gemaakt van natuurlijke, gerecycleerde of recycleerbare materialen, producten die u helpen energie besparen, producten die ons leven beter maken.
Zaakvoerders Millie en Valentijn willen met hun project aantonen dat ecologisch niet saai hoeft te zijn en dat er veel toffe alternatieven bestaan voor vervuilende producten. De keuze is logisch.

Maart 2018 - Jint

jint

JINT is de referentie als het over jongeren en buitenland handelt. JINT werd in 1989 opgericht door de Vlaamse regering, in overleg met de Vlaamse jeugdorganisaties.

Februari 2018 - Tournee Minerale

tournee minerale

VAD/De DrugLijn en Stichting tegen Kanker slaan opnieuw de handen in elkaar voor de campagne Tournée Minérale, waarbij deelnemers een maand lang geen alcohol drinken.

Januari 2018 - Damiaanactie

damiaanactie

De infectieziekte lepra slaat vandaag nog genadeloos toe. Jaarlijks worden er meer dan 220 000 nieuwe patiënten opgespoord. Lepra is een armoedeziekte; patiënten hebben dikwijls de middelen niet om medische hulp te zoeken.

December 2017 - Oxfam pakt uit

oxfam pakt uit

Is het steeds een hele zoektocht om het juiste geschenk te vinden en zit je je suf te zoeken om een leuk cadeautje voor iedereen onder de kerstboom te kunnen leggen? Heb je de indruk dat je iets wil kopen voor iemand die alles al heeft?

November 2017 - Iedereen burgemeester

iedereen burgemeester

Wat wil jij in je omgeving veranderen, wat kan volgens jou beter, wat ontbreekt er in jouw buurt? Kortom, heb je een goed idee voor je stad of gemeente? Alleen sta je nergens. Maar hoe zorg je ervoor dat je gehoord wordt?

Oktober 2017 - Week van de smaak

week van de smaak

Tijdens de elfde Week van de Smaak staat ‘De Smaak van Morgen’ centraal. Tussen 16 en 26 november denkt Vlaanderen bewust na over hoe onze eetmomenten er in de toekomst zullen uitzien.

September 2017 - Oprechtopreis

oprechtopreis

Hoe komt het dat stoel 31C veel meer kan kosten dan identieke stoel 31A? En hoe zorg je er dan voor dat jij op 31A terecht komt? Joker legt het woord “eerlijk” in “heerlijke reiservaring” bloot.

Augustus 2017 - Ik heb een vraag

ik heb een vraag

Heb je een vraag? Dan ben je bij 'IkHebEenVraag' op de juiste plek! Stuur hem door en zij bezorgen hem aan de juiste wetenschapper. Deze stuurt je zo snel mogelijk een antwoord. Snuister ook eens door het archief van eerder gestelde vragen: wie weet vind je daar je antwoord al!

Juli 2017 - Refugee Walk

refugee walk

Op 24 september 2017 vindt de tweede Refugee Walk plaats: een wandeling doorheen het Nationaal Park Hoge Kempen. Mét en voor vluchtelingen en asielzoekers. De wandeling wordt georganiseerd door Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen is een organisatie die zich inzet voor mensen op de vlucht.

Je kunt deelnemen en met een eigen team meestappen en je hiervoor laten sponsoren. Er staan bedragen aangegeven, maar je kan ook zelf een bedrag kiezen (giften vanaf 40 euro zijn aftrekbaar van de belastingen).

Pagina's