Genk On Stage met Stan Van Samang, Milow en Arno

genk on stage

Het laatste weekend van juni / Gratis Festival / Genk ... met deze drie kernzinnetjes is "Genk On Stage" al jarenlang een begrip in Limburg. Met namen als Milow, Stan Van Samang, Arno en Meuris XL zal dat in 2017 niet anders zijn!

Het gratis stadsfestival Genk on stage vindt plaats op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni. Volledige info op www.genkonstage.be.

De Main Stage wordt afgesloten op zaterdag 24 juni door Meuris XL. Het belooft een bijzondere greatest hits-set te worden waarbij Stijn Meuris bijgestaan zal worden door een aantal gasten. Wie dat worden, blijft een verrassing. Naast zijn bekende nummers, brengt Meuris ook zijn nieuw album ‘Vigilant’ mee. Eerder op die dag maakt eeuwige enfant terrible Arno de Main Stage onveilig. Na 32 studioalbums blijft Arno nog steeds een relevante speler in de Belgische muziekwereld. Dat zal hij opnieuw bewijzen met een set waarbij de tegendraadse hits van weleer mogen matchen met nieuwe songs zoals ‘I’m Just An Old Motherfucker’.

Beklijvende rillingen met Tamino op Factor J
Zondag 25 juni staat één van dé artiesten van het moment op Factor J. Tamino treedt aan als één van de blikvangers. Nadat hij werd opgepikt door De Nieuwe Lichting gaat het pijlsnel voor deze singer-songwriter. Single ‘Habibi’ is niet weg te slaan van de radio. Wordt ongetwijfeld een mooi moment op Genk on stage.

Noise, psychedelica en goudeerlijke rock op Factor J²
Factor J vult de line-up aan met een allegaartje aan gitaren. Op zaterdag mag Kapitan Korsakov Factor J² headlinen met een ziedende live set. Het drietal uit Gent staat bekend om zijn wilde concerten en dat zal op Genk on stage niet anders zijn.

Jacle Bow en Wooly Mammoths zorgen dan weer voor wat zachtere gitaarklanken. Jacle Bow doet dat met goudeerlijke rock waarvan single ‘Lucky’ meermaals de radiozenders inpalmde. De psychedelica van het Limburgse Wooly Mammoths mag Factor J² openen. Single ‘Water slide’ werd eerder opgepikt door Studio Brussel.

(Eerder bericht:)

Populaire zangers op zondagavond
Zondagavond 25 juni wordt het drummen aan de Main Stage van het festival: na de komst van Milow wordt nu ook Stan Van Samang aan de affiche toegevoegd. Stan Van Samang is zonder twijfel dé Vlaamse zanger van het moment. Zijn vorige album ‘Liefde Voor Publiek’ ging meer dan 100.000 keer over de toonbank. Drie Sportpaleizen verkocht hij uit in 2016, en in 2017 staat die zaal opnieuw op het programma. Maar eerst staat hij eind juni – helemaal gratis – op de Main Stage van Genk on stage. 

Headliners Fruit Stage bekend
Genk on stage maakt verder twee headliners van de Fruit Stage, het extra podium op de Fruitmarkt, bekend. Vrijdagavond is dat Meskens in Motown, het muzikale side project van mediafiguur Nathalie Meskens. Meskens schaarde een aantal topmuzikanten rond zich en brengt in haar act nummers van Marvin Gaye, The Supremes en The Temptations. Zondagavond pakken twee andere bekende figuren, Cleymans & Van Geel – de beste vrienden Jelle Cleymans en Jonas Van Geel – het publiek in met hun coveract. Clouseau, Gorki, The Scene of Get Ready!: alle Nederlandstalige klassiekers passeren de revue.

Gevestigde waarden
De line-up van de Fruit Stage wordt aangevuld met gevestigde waarde André Brasseur. De 77-jarige koning van het Hammondorgel draait al meer dan 40 jaar mee in de muziekindustrie. Zijn bekende instrumentale nummers, waarvan het bekendste ‘Early Bird Satellite’, blijven populair over heel Europa. Ook zijn passage op Pukkelpop vorig jaar bleef niet onopgemerkt. Verder werd Winterland ’76 werd aan de affiche toegevoegd, een tributeband van de iconische groep The Band. Zij brengen een persoonlijke interpretatie van het muzikale erfgoed dat de voormalige begeleidingsband van Bob Dylan heeft achtergelaten.

Alle info over het festival op www.genkonstage.be.