Gene Thomas volgende zomer met Vlaanderen Boven Band op tournee

gene thomas

De Vlaamse podia krijgen er vanaf komende zomer met de Vlaanderen Boven Band een extra clubje enthousiastelingen bij. Zanger, presentator en knuffelbeer Gene Thomas is de frontman-bezieler, die samen met z’n muzikanten grasduint in de roemrijke geschiedenis van de Nederpop.

“Maar ook de Engelstalige- en anderstalige muziek die gemaakt is in Vlaanderen komt aan bod in ons repertoire. Soulsister, The Dinky Toys, Kate Ryan. We spelen alleen maar liedjes die mensen kennen en kunnen meezingen. Van ‘Ik wil je’ (De Kreuners), ‘Ik hou van u’ (Noordkaap) schakelen we vlotjes door naar ‘The Way To Your Heart’ (Soulsister), ‘Désenchantéé’ (Kate Ryan) om dan te eindigen met ons slotlied, ‘Vlaanderen Boven’ van Raymond. Je zou denken dat de klemtoon ligt op voornamelijk Nederlandstalige popmuziek en dat klopt deels, want met onze verrassende gastartiesten kleuren we soms ook wel eens buiten de lijntjes. Bij de Vlaanderen Boven Band is dat toegestaan”, zegt Gene Thomas, die klaarstaat om het nieuwe hoofdstuk aan te snijden.

Gastartiesten

De belangstelling voor de Vlaanderen Boven Band is groot, zo meldt boekingsagent Philippe Draps van het gelijknamige bureau. “Als ik zie hoeveel optredens er nu al bevestigd zijn en hoeveel opties er in de agenda staan, dan is het duidelijk dat veel organisatoren op zoek waren naar iets nieuws. Iets betaalbaar, live, maar met een repertoire dat een brede massa aanspreekt en in beweging brengt. De Vlaanderen Boven Band beantwoordt perfect aan dat profiel. Gene Thomas is als frontman de ideale zanger-entertainer, aangezien hij als geen ander weet hoe hij de massa moet bespelen. De Vlaanderen Boven Band brengt ook verrassende gastartiesten mee, twee per show, die vooraf worden aangekondigd. Het lijstje dat toezegde is indrukwekkend: Free Souffriau, Loredana, Raf Van Brussel, Wim Soutaer, Barbara Dex, Mathias Vergels, Maureen, Mama’s Jasje en Tinne Oltmans staan binnenkort mee met de band op het podium de massa te entertainen. De Vlaanderen Boven Band is niet de zoveelste coverband, maar staat voor beleving. Bezielde muzikanten, enthousiaste artiesten die het Nederlandstalige poprepertoire belichten, samen met de anderstalige pophits die in Vlaanderen zijn ontstaan. Veel hits, veel meezingers die jong en oud aanspreken. Net daarom lopen de boekingen als een trein, dus wie nog iets speciaals zoekt voor komende zomer, of in het najaar 2018, of zelfs al voorjaar 2019, kan best snel zijn om de Vlaanderen Boven Band vast te leggen.”

Samen met de Vlaanderen Boven Band, brengt Gene tijdens de optredens ook zijn meezingers zoals ‘Voor haar’, ‘Wees van mij’ en de X-Session klassieker ‘On & On', waarmee hij wereldberoemd werd in Vlaanderen en ver daarbuiten.

De Vlaanderen Boven Band heeft al een eigen Facebook- en Instagram-pagina. Voor boekingen en meer info, kan je contact opnemen met Philppe Draps via www.philippedraps.be.