Futuristische humor van Jodorowsky

Ogregod(CJP) Met De Incal en de Metabaronnen sloeg striptekenaar Jodorowsky de wereld met verstomming. Er werd dan ook reikhalzend uitgekeken naar zijn nieuwste boreling Ogregod.

Deel één, De Schipbreukelingen, lost die torenhoge verwachtingen grotendeels in. De strip leest als een trein, maar nestelt zich met technologische precisie recht in het geheugen. En zo hebben we het graag.

Nobel verhaal met humor

Acht verwaande mensenkinkels, een instructierobot en de quatroop Zeland ondernemen een ruimtereis. Wat de zelfzuchtige mensen echter niet weten, is dat de vierbenige slaaf hun gedrag bespioneert om later de wereld te kunnen veroveren. Het ruimteschip wordt echter geraakt door een meteoriet en het vreemde stel lijdt schipbreuk op een onbekende planeet.

Als dat niet klinkt als een machtig verhaal bevolkt met futuristische wezens, een flinke kwak humor en een kwinkslag naar de nobele leuze ‘Eendracht maakt macht’.

Jodorowsky mag als kwieke tachtiger dan nog altijd in topvorm zijn, Janjetovs prentjes doen wat vals en gefotoshopt aan. Maar laat dat vooral de pret niet bederven. Laat maar komen, dat tweede deel.

© 2012 – CJP – Joke Rommelaere
Dit artikel werd eerder gepubliceerd door CJP en maakt deel uit van een samenwerking tussen CJP en StampMedia.