Facts Spring 2018: Emilie De Ravin (Once upon a time / Lost) zal er ook zijn

facts

De Australische actrice Emilie de Ravin is wellicht het best bekend als Belle in Once Upon a Time, als Claire in Lost, als Tess in de Roswell-serie en van heel wat andere producties. Van horror en drama tot fantasy en mysterie, met Emilie De Ravin op het scherm wordt de ervaring steevast 125% beter. 

Emilie de Ravin schoot al van haar eerste rol meteen goed uit de startblokken als de demoon Curupira in de Australische Beastmaster-serie.
Van daaruit werd het alleen maar beter, met een paar opmerkelijke rollen in CSI: Miami, The Handler en een bepalende rol in Roswell. In die laatste gaf ze gestalte aan de alien-mens-hybride Tess Harding.
Je zal haar eveneens herkennen als Claire in de legendarische, Emmy award winnende ABC-serie Lost.

In het filmgedeelte van haar carrière zien we dat Emilie de Ravin haar talenten goed inzet voor een breed spectrum aan filmgenres. Ze is te bewonderen in bijvoorbeeld de 2006-remake van de horrorfilm The Hills Have Eyes, in de romantische film Remember Me (met Robert Pattinson), de drama’s Public Enemies en The Submarine Kid en nog veel meer.

www.facts.be

(Eerder bericht:)

The truth is out there…Maar Gillian Anderson is gewoon hier op FACTS Spring 2018! Deze grande dame van de sci-fi-scene is het best bekend als Dana Scully in The X-Files, de iconische FBI Agent die sinds 1993 de Aarde beschermt tegen gevaarlijke en onverklaarde paranormale fenomenen. Begin maar het aanstekelijke fluitmelodietje van de X-Files-tune te oefenen!

Het belang van Scully’s personage en The X-Files in zijn geheel kan niet genoeg benadrukt worden. Zo is er bijvoorbeeld The Scully Effect: bijna twee-derden (63%) van de Amerikaanse vrouwen die vandaag in de STEM-sector (science, technology, engineering and mathematics) werken, beweren Dana Scully voor hen een rolmodel was bij hun carrièrekeuze. Met andere woorden: als een van de eerste uitgesproken sterke vrouwen op het scherm, met al even duidelijke en gewaardeerde vaardigheden, inspireerde zij een hele generatie.

Fun fact: The X-Files en FACTS worden beide 25 dit jaar, dus dit wordt een extra speciale gelegenheid!

Je kan Gillian Anderson eveneens bewonderen in de films The Last King of Scotland en Johnny English Reborn en bovendien is ze nog steeds een prominente aanwezigheid op het kleine scherm, met belangrijke rollen in onder andere Hannibal, The Fall en American Gods.
In 2018 zal ze schitteren in de actiekomedie The Spy Who Dumped Me.

(Eerder bericht:)

Acteur Manu Bennett is een lust voor het oog. Als de met twee voeten vooruit schoppende, ongelooflijk gespierde slaaf Crixus in de Spartacus-serie, als de gevreesde bleke ork Azog the Defiler in de The Hobbit-trilogie, als Deathstroke/Slade Wilson in het Arrowverse,… Waar je hem ook ziet, Manu Bennett laat altijd een diepe indruk na.

Andere rollen van Manu Bennett: Deputy Billy Kitkain 30 Days Of Night (2007), Marc Anthony in Xena: Warrior Princess,de Terron-leider in de The Beastmaster-serie, Allanon/Warlock Lord in MTV’s The Shannara Chronicles en nog een hele rist andere films en series.

(Eerder bericht:)

Joe Keery verovert onze harten in de populaire Netflix-serie Stranger Things als de loyale en heroïsche ‘babysitter’ Steve Harrington. En nu is hij klaar om onze harten in levenden lijve te veroveren, op FACTS Spring 2018!

Deze Amerikaanse acteur en muzikant was al deel van heel wat producties. Onder het gedeelte ‘films’ zien we op zijn bloemlezing onder meer Henry Gamble’s Birthday Party, The Charnel House en Molly’s Game. Op vlak van tv-series tekende Joe Keery – naast Stranger Things – onder meer episodes van Sirens, Chicago Fire en Empire op.
2018 ziet er zeer rooskleurig uit voor Joe Keery, met de films Slice en Shotgun en – hopelijk nog dit jaar – een nieuw seizoen van Stranger Things.
Fun fact: Joe Keery is eveneens muzikant. Hij is een van de gitaristen van de rockband Post Animal en hij heeft muziek gereleased onder de naam “Cool Cool Cool”.

Wil je deze geweldige acteur ontmoeten? Komt dan naar FACTS Spring 2018, op April 7-8, in Flanders Expo, Gent! Joe Keery zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, signeersessies en panels op beide dagen. 

(Eerder bericht:)

Holland Roden nam op prachtige wijze de rol van Lydia Martin op zich in MTV’s tv-serie Teen Wolf, van de eerste episode in 2011 tot in het laatste seizoen van 2017. Holland Rodens personage is een zogeheten 'Banshee'.

Dit is een mens of mens-achtig wezen met de superkracht om de dood te voelen aankomen, een vaardigheid die haar tot een goeie aanwinst maakt voor de 'Teen Wolf pack'-groep van de hoofdrolspelers.
Lydia Martin was bijna meteen het favoriete personage van menig Teen Wolf-fan, deels door het volhardende karakter, het geniale detectivewerk en haar hilarische opmerkingen, maar ook deels door Holland Rodens uitstekende acteercapaciteiten.
Mrs. Roden is de tweede acteur in de FACTS Spring 2018 line-up, samen met Lord of the Rings-acteur David 'Faramir' Wenham, aangekondigd in december.
Holland Roden was eveneens te zien in grote series als CSI, Lost, Weeds, Grey’s Anatomy en nog veel meer.

We zijn trots om te zeggen dat actrice Holland Roden beschikbaar zal zijn voor signeersessies, fotoshoots en panels tijdens haar bezoek aan FACTS Spring 2018, op zaterdag 7 en zondag 8 april in Flanders Expo, Gent!

www.facts.be

Tag: