Dorothy & The Wizard of Oz op Boomerang tv

boomerang

Kinderzender Boomerang lanceert op 16 oktober de gloednieuwe animatiereeks ‘Dorothy & the Wizard of Oz’ die elke weekdag om 19u35 te zien zal zijn (met iedere ochtend een herhaling om 8u20).

De serie speelt zich af in het magische land van Oz, bekend uit de gelijkluidende klassieker van MGM en krijgt zelfs de originele soundtrack mee! 
Pure nostalgie dus, waar nu ook jonge kinderen van kunnen genieten.

Dorothy & the Wizard of Oz is een hartverwarmende en grappige fantasiereeks gebaseerd op de klassieke boekenreeks van L. Frank Baum, die van start gaat vlak nadat Dorothy en haar vrienden de Boze Heks van het Westen verslagen hebben. Voortbouwend op het originele verhaal heeft koningin Ozma Dorothy benoemd tot prinses van Smaragden Stad en Dorothy, geboren voor deze rol, gaat haar koninklijke taken met enthousiasme tegemoet!

Oz is echter erg chaotisch. Er zijn tal van heksen, tovenaars, vliegende apen en heel wat andere mysterieuze figuren. Magie komt vaak in de verkeerde handen terecht en dan grijpt Dorothy in! Als prinses van Smaragden Stad moet zij orde scheppen in deze chaos. Ze houdt er dan ook van om de persoon, plek of het ding dat voor problemen zorgt in Oz op te sporen en dit op te lossen. Maar dat is niet altijd zo eenvoudig: maak een foutje thuis en de gevolgen zijn te overzien, maak een foutje in Oz en al snel zitten een heks of twee je op de hielen!