Cast 'Ridders van de ronde keukentafel' bekend

ridders

Vorige week stelde Deep Bridge in de Shop in Antwerpen haar plannen voor. Eén van de allereerste voorstellingen van het ambitieuze nieuwe productiehuis is 'Ridders van de ronde keukentafel' naar het gelijknamige kinderboek van Mark Tijsmans.

Verrassend nieuws is dat Ludo Hellinx, die jaren zij aan zij met Mark Tijsmans in Flikken speelde, de rol van Merlijn op zich nemen en de twee ex-collega's in deze show nu opnieuw herenigd zijn.

Mark Tijsmans en Ludo Hellinx waren de enigen die in alle seizoenen van Flikken te zien waren. ​Toen na 10 jaar samenwerken het duo in Kinepolis een ster kreeg, namen ze afscheid met de woorden: 'We zijn dankbaar, en koesteren dit, maar nu is het voor ons wel gedaan. Na vandaag bestaat het duo Jacobs-Pasmans niet meer. Voor ons stopt het hier echt.'
Sinds het stopzetten van de reeks in 2009 hebben Mark en Ludo niet meer samengewerkt. We zijn dus maar wat blij dat we vandaag dit bijzondere duo terug samen hebben gekregen, zij het dan onder een andere vorm.

Op het personage van Merlijn de tovenaar na, zal de volledige cast uit kinderen en jong talent bestaan.
​Meer dan 150 enthousiaste jongens en meisjes namen enkele weken geleden deel aan de audities waarvan de volledige cast nu bekend gemaakt wordt:
- Kobe Verdonck (15) – Arthur
- Leonie Savaete (15) – Gwynevere
- Francis Geeraert (13) – Lancelot
- Mathias De Decker (16) – Gawain
- Quito Vanroose (13) – Parcifal
- Charlotte Boudry (18) – Isolde
- Thomas Servranckx (16) – Tristan
- Nolle De Kock (13) – Balin
- Remi De Smet (15) – Balan
- Tito Orlando (12) – Pellinore
- Kato Dumoulin (12) – Nimue
- Kyara Cabooter (14) – Morgana
- Mathieu Van Nieulande (15) – Kay
Het ensemble bestaat uit Fleur Vanparijs (13), Liesl De Kegel (13), Leeloo Love Gilbert (13), Lotte De Clerck (17), Rune Leysen (16), Camille Dhont (15), Zion Luts (12), Thibaud Dooms (15), Wannes Lacroix (14), Bas Bossaerts (17) en Quinten Hardonk (13).

‘Ridders van de ronde keukentafel’ is een volledig nieuwe creatie en zal tijdens de herfstvakantie van 2017 te zien zijn in theater ‘t Eilandje in Antwerpen.

MARK TIJSMANS
Mark is bij het grote publiek vooral bekend als televisie- en musicalacteur. Maar met 14 succesvolle jeugdboeken heeft hij ondertusen ook meer dan terecht zijn plekje verdiend tussen Vlaanderens grootste jeugdauteurs. 
De voorbije jaren was Mark ook docent Drama aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Dus ook achter de schermen heeft hij zijn strepen al verdiend.
Maar nooit eerder werd één van Marks kinderboeken live op de planken gebracht. Dit is dan ook een droom die uitkomt.

SPEELDATA
Vanaf 29 oktober 2017
Theater 't Eilandje, Antwerpen​
Meer info en speeldata op www.deepbridge.be.

 

(Eerder bericht:)

Deep Bridge presenteert dit najaar de familiemusical 'De Ridders van de Ronde Keukentafel'. Deze gloednieuwe voorstelling is gebaseerd op het succesvolle, gelijknamige kinderboek van Mark Tijsmans en zal tijdens de herfstperiode te zien zijn in Antwerpen.

Nooit eerder werd een kinderboek van Mark Tijsmans live op de planken gebracht en de bekende Vlaamse acteur/zanger/auteur, is dan ook terecht trots op dit debuut. Tijsmans haalde de mosterd voor 'De Ridders van de Ronde Keukentafel' bij het verhaal van King Arthur. Opvallend aan de voorstelling is dat de volledige cast - op Merlijn, de tovenaar na - uit kinderen zal bestaan. Jongeren tussen 12 en 22 jaar met dans- en zangtalent, kunnen zich aanmelden voor de casting op 11, 12 en 13 april via deze link: https://pages.inthepicture.com/theaterenmusicaloimundo. Tickets zullen vanaf 18 april beschikbaar zijn via www.deepbridge.be.

"Ik probeer nu te maken wat ik vroeger altijd graag gelezen en gekeken heb. Dolle avonturen waar je jezelf zonder gevaar in kan verliezen. Verhalen waarop je je kan laten meedrijven tot in het diepste van je fantasie! 'De Ridders van de Ronde Keukentafel' is daarvan een mooi voorbeeld. Ik vind het een hele eer dat Deep Bridge zo in het verhaal gelooft en kijk er enorm naar uit om "mijn" Ridders nu echt tot leven te zien komen in een leuke familiemusical', aldus een trotse Mark Tijsmans.

‘De Ridders van de Ronde Keukentafel’ is gebaseerd op het verhaal van King Arthur. Het verhaal speelt zich af in Brittannië, waar Koning Uther ten strijde trekt tegen de Saksen en alle kinderen in veiligheid gebracht worden in het afgelegen kasteel Camelot. Aangezien de achterhoede van het koninklijke leger niet komt opdagen om hen te beschermen, nemen de kids zelf deze taak voor hun rekening. Een prachtig verhaal vol humor en ontroering voor het hele gezin.

Audities 'De Ridders van de Ronde Keukentafel'
Mark doet een warme oproep naar jongeren tussen 12 en 22 jaar met dans- en zangtalent, om zich aan te melden voor de casting op 11, 12 en 13 april. Wil jij graag schitteren als de jonge Gwynevere, Lancelot, Tristan, of één van de andere personages? Schrijf je dan in via deze link: https://pages.inthepicture.com/theaterenmusicaloimundo.

Mark Tijsmans
Mark Tijsmans is een Vlaams televisie- en toneelacteur, zanger, musicalartiest en jeugdauteur, die bekend werd door hoofdrollen in 'Het Park', 'Thuis', en 'Flikken'. Naast televisie, speelde hij ook mee in diverse musicals zoals 'Peter Pan', 'Camelot' en 'Romeo en Julia'. Tijsmans maakte in 2006 zijn debuut als jeugdauteur met 'Het Geheim van te veel Torens'. Hij werd sindsdien genomineerd voor diverse Vlaamse boekenprijzen, waaronder de Boekenleeuw en de Gouden Klaproos (SABAM).