Cars 3 komt eraan ... Dit is de officiële Vlaamse trailer

cars 3

Op 26 juli scheurt ‘Cars 3’ de Belgische cinemazalen binnen. In de zomerfilm van 2017 volgen we de legendarische Bliksem McQueen, die als ervaren racer uit zijn favoriete sport wordt geduwd door een bende hypertechnologische rookies, en zichzelf moet heruitvinden.

Bekijk de Vlaamse trailer:

We herkennen een pak bv's die hun stem uitleenden aan de bekende autofiguurtjes. De Vlaamse Bliksem McQueen is niemand minder dan Jan Schepens, die uitgedaagd wordt door William Boeva in de rol van de arrogante Jackson Storm. De vrouwelijke hoofdrol Cruz Ramirez, de nieuwe coach van Bliksem, is weggelegd voor Ella Leyers.

Ook van de partij zijn: Günther Lesage (Rusty), Ann van den Broeck (Natalie Certain), Marc Coessens (Chick Hicks), Veerle Dobbelaere (Sally), Nicoline Hummel (Shanon Spaken), Axl Peleman (Ramone), Sven Ornelis (Darryl Cartrip), Peter Van de Velde (Mack), Mitta Van der Maat (Flo), Herbert Flack (Hudson Cornet), Warre Borgmans (Tex), Dieter Troubleyn (Sterling), Luk de Koninck (Smokey), Marleen Maes (Lizzie), Wim Peters (Fillmore), Frank Hoelen (Takel), Wanda Joosten (Mevrouw Fritter), Erwin Deckers (Bob Cullas), Jo Leyers (Maddy), Theo Van Baarle (River Scott), Marc Peeters (Dusty), en Karel Deruwe (Takel). Wie goed luistert, hoort ook de stemmen van Juan Gerlo, Ivan Pecnik, Abigail Abraham, Govert Deploige, Cathy Petit, Michael Zanders, Reuben de Boel en Bert van Poucke. Internet Guru Steven Van Belleghem kreeg een cameo-rol als 1954 Commentator. De regie is in handen van Anne Mie Gils, die in de film ook te horen is als Louise Nash.

Jan Schepens als Bliksem McQueen:
Bliksem McQueen is een rasechte legende in de racewereld. Maar door de nieuwe generatie van razendsnelle bolides, voelt de vijfvoudige winnaar van de Piston Cup zich voorbijgestreefd. De nieuwe, flitsende bolides zijn niet alleen uit op zijn titel, ze zorgen ook voor een enorme deuk in zijn zelfvertrouwen. Als de dappere nr. 95 opnieuw tot de top wil behoren, zal hij zichzelf moeten heruitvinden. Hoe hij dat precies doet en wie hem daarbij helpt, kom je binnenkort te weten.

Jan Schepens, die de stem inspreekt van Bliksem McQueen, beleefde deze mooie ervaring op een heel persoonlijke manier. De samenwerking met de andere Vlaamse stemmen liep op rolletjes, maar ook de impact op zijn gezin was groot:
"Het is een magische ervaring, zowel professioneel als emotioneel. Mijn zoontje Matisse is enorm in de ban van Cars en kijkt ongelooflijk op naar Bliksem McQueen. Nu hij weet dat zijn eigen papa Bliksem McQueen speelt, is hij zo fier als een gieter."

Ella Leyers als Cruz Ramirez:
Cruz Ramirez is de vaste coach in het trainingscentrum Rust-Eze, waar ze nieuwelingen een grondige upgrade geeft met ultra geavanceerde apparatuur. Ze is fel en gaat voluit voor succes op haar eigen, speciale manier. Toch slaagt ze er maar niet in om de motor van Bliksem McQueen tot stilstand te brengen. Ze is helemaal klaar om haar grote idool terug naar de top te coachen, maar ergens weet ze dat de races hoe langer hoe meer zenuwslopend zijn. En dat alleen snelheid telt, tenzij...

Ella Leyers, de Vlaamse Cruz Ramirez, leefde zich volledig in tijdens de opnames van Cars 3. Met hart en ziel verleende ze haar stem aan de dynamieke, enthousiaste Cruz Ramirez:
"Cruz is een heel dynamisch en grappig personage, dat bruist van energie. Ik vind veel eigenschappen van Cruz terug in mij, al was het niet altijd gemakkelijk om alles volledig en juist over te brengen. Ik gaf niet alleen mijn stem aan het personage, maar ook mijn energie, gevoelens en expressies."

William Boeva als Jackson Storm:
Jackson Storm:snel, getuned en vol vechtlust. Zo verschijnt het beloftevolle talent van de nieuwste generatie der bolides. Dankzij speciaal ontworpen simulatoren, die de technische prestaties en snelheid optimaliseren, levert hij ongeëvenaarde prestaties. Daarmee zou hij de racewereld wel eens voorgoed kunnen veranderen. Jackson Storm is gebouwd met maar één doel: onoverwinnelijk zijn. Iets wat hij zelf maar al te goed weet, en daarvan is zijn ongelooflijke arrogantie het bewijs. En dat elke dag een beetje meer. Tot wanneer...

William Boeva, als Jackson Storm, maakte zijn droom waar als rol van slechterik. Het was een enorm toffe ervaring om Storm te vertolken, vooral omdat hij alles voelde wat zijn personage voelde en zich volledig kon inleven in de racewereld: 
"Toen ze mij vroegen om de slechterik te vertolken in Cars 3, zei ik meteen:
"Ja, eindelijk kan ik een slechterik zijn!". Meestal krijg ik leuke en grappige rollen aangeboden, maar ik wou altijd al eens de slechterik spelen. Het leukste is dat je het personage echt voelt, je leeft volledig mee. Je krijgt het gevoel dat je écht een auto bent. "

(Eerder bericht:)

Er is storm op komst! Ontdek de de gloednieuwe trailer en de nieuwe wagens van Cars 3, de nieuwste film van Disney•Pixar die op 26 juli 2017 de Belgische bioscopen binnen racet.

Letterlijk en figuurlijk voorbijgestoken door de nieuwe generatie van ultrasnelle bolides, bezint de beroemde Bliksem McQueen (met de stem van Owen Wilson in de VO) zich over zijn favoriete sport al dromend over zijn mentor Doc Hudson.

Om terug naar de top te geraken, moet de nr 95 zich opnieuw heruitvinden. En daarvoor krijgt Bliksem McQueen deze keer de waardevolle hulp van de enthousiaste (vrouwelijke) monteur Cruz Ramirez.

Gerealiseerd door Brian Fee – de storyboarder van de eerste twee films en geproduceerd door Kevin Reher (A Bug's Life, de kortfilm La Luna), zal CARS 3 de cinemazalen binnen racen op 26 juli 2017.

Bekijk de nieuwe trailer:

Herbekijk de tweede trailer:

Herbekijk de vorige trailer:

Naast Bliksem McQueen zijn dit belangrijke wagens in het verhaal:

Bliksem McQueen
Bliksem McQueen is een echte legende in de race wereld. Toch is de vijfvoudige winnaar van de Piston Cup voorbijgestoken door de nieuwe generatie van supersnelle bolides die niet alleen op zijn titel azen maar vooral zijn zelfvertrouwen ondermijnen. Om terug naar de top te geraken, moet de nr 95 zich opnieuw heruitvinden. Hoe hij dat doet en met wie, zie je binnenkort...

Cruz Ramirez
Cruz Ramirez is coach in het trainingscentrum Rust-Eze waar ze de nieuwe rekruten upgrade met ultra geavanceerde apparatuur. Ze is fel en anticonformistisch en kiest voluit voor het succes. Toch lukt het haar niet om de motor van Bliksem McQueen tot stilstand te brengen. Klaar om haar grote idool terug naar de top te coachen, weet ze dat ondertussen de races hoe langer hoe meer zenuwslopend zijn en dat alleen de snelheid telt. Tenzij...

Jackson Storm
Snel, getuned en klaar om te vechten, toont Jackson Storm zich als de nieuwe hoop van de nieuwste generatie van bolides. Zijn ongeëvenaarde prestaties, verworven op simulatoren ontworpen om de technische prestaties en snelheid te optimaliseren, staan op het punt om de wereld van het autoracen voorgoed te veranderen. Jackson Storm is letterlijk gebouwd om onoverwinnelijk te zijn, en hij weet dit zeer goed. Zijn ongelooflijke arrogante getuigt hiervan elke dag een beetje meer tot...

Releasedatum
26 juli 2017

Website
http://nl.disney.be/cars/

Herbekijk de eerste Cars 3 teaser trailer:

Weetjes:

Cars kreeg naast een Golden Globe en Annie award voor beste animatiefilm ook een Oscar nominatie voor beste tekenfilm en beste soundtrack. Voor de titelsong, Our Town, kreeg Randy Newman een Grammy en een Annie award.

Cars 2 werd genomineerd voor de Golden Globe voor beste animatiefilm.

Cars (2006) en Cars 2 (2011) genereerden samen een internationale box-office van meer dan 1 miljard dollar.