Brussels Summer Festival van 6 tot 15 augustus 2017

bsf

Het BSF biedt een gevarieerd programma met uiteenlopende stijlen: van rock over hiphop tot jazz, pop en wereldmuziek. In 2007 vervelde het toenmalige Eu’ritmix-festival tot Brussels Summer Festival. De stad riep Eu’ritmix in 2001 in het leven als een groots cultureel evenement tijdens de zomerperiode.

Dit initiatief was vanaf de start meer dan een doorsnee muziekgebeuren. Het Feel the City-programma biedt een waaier aan randactiviteiten: museumbezoek, stadsverkenningen te voet of op de fiets, poppentheater voor volwassenen bij Toone en dan ook nog kortingen op een lekkere hap, een drankje of op de aankoop van een cd van jouw favoriete BSF-artiest. Het BSF groeide mee daardoor uit tot een muzikale hoogmis die elk jaar meer dan 100.000 festivalgangersnaar de hoofdstad lokt.

Van 6 tot en met 15 augustus 2017 rond het Paleizenplein. Op het programma van het BSF staan een hele reeks concerten en culturele activiteiten op het Paleizenplein en de Kunstberg.

Met onder meer: Pet Shop Boys, Puggy, Black Box Revelation, Feist, Goose, Milow, Orbital, Boulevard des Airs, Henri PFR, Jain, La Femme, MHD, Trust, Noa, Alex Germys, Teemid, Krono, Rinôçérôse, Typh Barrow, Magyd Cherfi, Pierce Brothers, Faon Faon, Oyster Node, Viktor Lazlo, Konoba, Lisa Leblanc & Ivan Paduart (+ Quentin Dujardin & Manu Katché),...

Brussels Summer Festival is traditiegetrouw dé plek om veelbelovend nieuw lokaal talent te ontdekken. In dat kader willen we zeer graag JACLE BOW aanstippen. Dit kwartet haalde de finale van De Nieuwe Lichting op Studio Brussel, en bracht onlangs met What’s All The Mumble About een uitstekend debuut uit onder supervisie van Triggerfinger-drummer Mario Goossens. Zelf halen ze de Rolling Stones, Lou Reed en The Kinks als belangrijke inspiratiebronnen aan, maar toch vervallen ze nooit in nostalgie. Integendeel: Jacle Bow klinkt jong, fris en dynamisch. Nog meer gitaren bij MOUNTAIN BIKE. Na een eerste indie-rock cd overtuigde dit Frans-Belgisch gezelschap met Too Sorry For Any Sorrow een veel groter publiek. Dat de band het midden houdt tussen internationale namen als Ty Segall en Mac DeMarco, is wat ons betreft een pluspunt. LAURA CROWE wordt door kenners dan weer vergeleken met London Grammar en Florence + The Machine, en het ligt niet in onze aard om hen ongelijk te geven. Nog meer lentefrisheid met TYPH BARROW, een veelbelovende Brusselse pianiste die in de herfst haar eerste plaat voorstelt. Een voorspelling: wie van gerijpte soulstemmen houdt zal al bij de eerste kennismaking overstag gaan. En het lijkt wel of België nooit meer creativiteit heeft voortgebracht, want ook ALEX GERMYS is een naam om in de gaten te houden. Op zijn 22ste was hij al co-producer van de eerste Loïc Nottet-plaat, en nu heeft de jonge dj zich ertoe verbonden om het vuur aan de lont te steken met zijn intelligente dance-muziek. Dat wordt een feest om niet licht te vergeten. Met Smoke & Mirrors, het eerder dit jaar verschenen debuut, is KONOBA meteen langs de grote poort binnen gekomen. De Belg destilleert er een subtiele mengeling tussen pop en electro op die meteen tot de verbeelding spreekt. Als lid van Starflam behoort AKRO al jaren tot één van de meest vooraanstaande figuren in de Belgische hiphop, maar nu pakt hij voor het eerst met een soloplaat uit waarop hij zijn vertrouwde positieve vibes in het rond strooit. Het Brusselse collectief OYSTER NODE combineert dan weer jazz en R&B met elkaar: altijd een mooi huwelijk.

Nieuwe naam in de electro-afdeling van BSF: RINÔCÉRÔSE. De Franse cultband bestaat deze zomer twintig jaar, en viert dat met een heuse jubileumtour die uiteraard ook halt houdt op het podium van Brussels Summer Festival. We zijn ook bijzonder trots dat VIKTOR LAZLO bij ons haar terugkeer naar het podium viert. De glamoureuze zangeres, comédienne en schrijfster legt momenteel de laatste hand aan een gloednieuwe plaat en heeft ook een update gemaakt van ‘Breathless’, het nummer dat ze dertig jaar geleden vertolkte tijdens het Eurovisiesongfestival. Daarnaast ontvangen we ook de zijdezachte folk van het Australische duo PIERCE BROTHERS, en kijken we uit naar de komst van het Franse tweespan JAHNERATION, dat hiphop en reggae met elkaar versmelt.

Wie LITTLE HURRICANE onlangs in de Ancienne Belgique heeft gezien, wilde niets liever dan dit duo uit San Diego snel terug te zien. Ook wij vielen voor de wervelende less is more-filosofie zoals die eerder ondermeer door The White Stripes werd gehuldigd. Ook jazz wordt niet vergeten. Na een eerste gemeenschappelijke plaat in 2005 bundelen pianist IVAN PADUART en gitarist QUENTIN DUJARDIN opnieuw de krachten op Catharsis. Kers op de taart: sterdrummer MANU KATCHÉ, -bekend van Sting en Peter Gabriel- speelde mee aan de plaat, en zal ook van de partij zijn voor het concert op BSF. Dat wordt sowieso een bijzonder moment.

De publieke belangstelling voor deze nieuwe editie van Brussels Summer Festival is overweldigend. Zowel de voorverkoop van de Pass 10 days als de dagverkoop breekt alle records. De allerlaatste namen op de affiche worden onthuld tijdens de persconferentie van BSF op 14 juni.

Eerdere bevestigingen samen met alle nieuwe namen geeft dit mooie (voorlopige) lijstje PET SHOP BOYS, GOLDFRAPP, PUGGY, JAIN, ORBITAL, FEIST, NOUVELLE VAGUE, ANDRÉ BRASSEUR, SOLDOUT, NOA, THE DIVINE COMEDY, THE JESUS AND MARY CHAIN, OZARK HENRY, SAULE, GOOSE, HENRI PFR, ALLEZ ALLEZ, LA FEMME, TRUST, CALYPSO ROSE, BOULEVARD DES AIRS, FISHBACH, PIANO CLUB, TALISCO, LESCOP, MILOW, BLACK BOX REVELATION, VIKTOR LAZLO, KONOBA, LISA LEBLANC, TYPH BARROW, KRONO, TEEMID, JACLE BOW, MOUNTAIN BIKE, MHD, MASS HYSTERIA, THE PIROUETTES, RADICAL FACE, JIL CAPLAN, BALIMURPHY, GUIZMO, CLARE LOUISE, MIA LENA, THE BLACK TARTAN CLAN, RINÔCÉRÔSE, ALEX GERMYS, DELTA, JAHNERATION, MAGYD CHERFI, PIERCE BROTHERS, FAON FAON, OYSTER NODE, IVAN PADUART & QUENTIN DUJARDIN FET MANU KATCHÉ, LAS AVES, LITTLE HURRICANE, DAVID LÉO, RIVE, SACHA TOOROP, VA À LA PLAGE, KLÔ PELGAG, AKRO, LAURA CROWE, FRENCH FUSE en ØLLEBIRDE evestigden hun komst naar BSF. 

Alle info en tickets: www.bsf.be