Derde editie grootste Belgische YouTube-event op 14 oktober

belgian tube days

De gemiddelde YouTube-gebruiker kijkt dagelijks een uur per dag naar video’s. Grote kans dat er een filmpje van pakweg Unagize of Kurkdroog tussen de afspeellijst zit. De Belgian Tube Days is een evenement dat inspeelt op die trend: een festival met, door en voor YouTubers én hun fans.

Na twee succesvolle edities, kondigt de organisatie aan dat er een derde, nog grotere editie van de Belgian Tube Days aankomt. Fans komen op zaterdag 14 oktober 2017 vanachter hun smartphone of computerscherm om hun idolen in het écht te ontmoeten. Vloggers delen er handtekeningen uit en maken tijd om vragen te beantwoorden.

Op zaterdag 14 oktober 2017 is er de 3e editie van de Belgian Tube Days in de Waagnatie in Antwerpen. Een event waar YouTubers hun fans ontmoeten. Op de line-up staan vrijwel alle grote Belgische kijkcijferkanonnen: Achterklap, Unagize, Kurkdroog en Céline & Talisa van Totally Two komen al zéker langs. Samen goed voor bijna anderhalf miljoen volgers. En ook de populairste Nederlandse YouTuber Gio (713.631 abonnees) zal opnieuw aanwezig zijn. 

Enkele dagen geleden maakte Susan Wojcicki, directeur van YouTube, nog bekend dat het platform maandelijks zo’n 1,5 miljard gebruikers heeft. Dat komt overeen met één op vijf mensen wereldwijd. Het gaat dan enkel om actieve, ingelogde gebruikers. De Belgian Tube Days is een festival dat inspeelt op die trend en kijkers de kans geeft hun grootste idolen te ontmoeten, zonder op een scherm te moeten kijken.

Belgian Tube Days Awards
Tijdens deze editie worden voor het eerst awards uitgereikt. Ergin Arslanbas, beter bekend als Achterklap, heeft 85.757 abonnees op YouTube: “Ik ben heel erg blij dat ik er deze editie kan bij zijn, en meteen ook de eerste editie van de Belgian Tube Days Awards 2017 mag presenteren én de awards mag uitreiken. Ik ben nu al benieuwd aan wie!” 

Door de enorme groei van het evenement en het enthousiasme van de fans wordt deze keer de grote hal van Waagnatie gebruikt. De ruimte wordt opgedeeld in vier ‘villages’: 

Entertainment Village
In deze ruimte kan het publiek zich uitleven op attracties, gameconsoles of in de make-upstoel. Het podium doet dienst als catwalk én de eerste Belgian Tube Days Awards worden er uitgereikt. 
Brand Village
Hier kan je kennismaken met de verschillende partners. Cronos Groep uit Kontich zal wederom aanwezig zijn.
Catering Village
Lekkers om de honger & dorst te stillen. 
Workshop Village
Startende vloggers krijgen hier tips & tricks over hoe hun Youtube-kanaal het best aan te pakken. 
Organisator Dirk Timmerman: “We zijn erin geslaagd om na 3 edities trendsettend te worden in de Youtube scene en zullen editie na editie groeien. We zullen ook met een nieuwe opzet komen om de wachtrijen niet meer zo lang te laten worden. Deze editie is het ook de eerste keer dat we de Belgian Tube Days Awards uitreiken.” 

Tickets voor de 3e editie van de Belgian Tube Days kosten €15 (voorverkoop), €20 (aan de kassa) of €40 (VIP, een uur vroeger toegang tot het event, een BTD T-shirt en enkele drankbonnetjes) en zijn te koop vanaf vandaag via www.belgiantubedays.be (beperkt aantal Early Access tickets beschikbaar). 

Over de YouTubers 
Gio - 713.631 abonnees 
https://www.youtube.com/user/GameplayWorldXL
Giovanni Latooy (16), kortweg Gio, is de snelst groeiende YouTuber van Nederland en België. Over straat lopen zonder gillende meisjes te passeren, is er voor de jonge vlogger niet meer bij. Ook zus Melanie (La Melanie) en hun ouders Louise en Marcel Latooy (De Latooys) hebben een eigen YouTubekanaal. 

Achterklap - 85.815 abonnees
https://www.youtube.com/user/ErginTv
Ergin Arslanbas alias ‘Achterklap’ is vooral bekend voor zijn straatinterviews. De vlogger werd in één klap razend bekend toen traditionele media zijn video overnamen. In het filmpje antwoorden jongeren in Hasselt op de vraag "Wat als je kind homo zou zijn". 

Unagize – 293.192 abonnees 
https://www.youtube.com/user/UnaGize
Met 131.000 op Instagram en meer dan 27.000 likes op Facebook is UnaGize één van de grootste YouTubers uit België. Op zijn kanaal vlogt hij over zijn leven en haalt hij geregeld pranks uit. Sinds vorige week zijn eigen merchandise-shop www.tubeshop.be Binnenkort volgen ook nog andere YouTubers met een eigen kledinglijn. De kledingstukken zullen te zien zijn op de catwalk tijdens de Belgian Tube Days én er ook te koop zijn.

Kurkdroog - 23.330 abonnees 
https://www.youtube.com/channel/UC_6mq_P6cTVUXFqkCLqJVtQ
Het komische duo Kurkdroog bestaat uit Toon Van Eekert en Angel Redondo. De twee twintigers onderzoeken in hun hilarische filmpjes bijvoorbeeld “hoe slim de schoolgaande jeugd vandaag de dag is.” Het resultaat? Frappante antwoorden als “Zuid-Korea ligt ten westen van Noord-Korea". 

Totally Two - 7.144 abonnees
https://www.youtube.com/channel/UC17Pk0mSaOWC7DHvcuKRZkw/featured
Wie actief is op Instagram kent ongetwijfeld de meisjes van Totallytwo. Céline Schraepen (650K volgers) en Talisa Loup (360K volgers) zijn een waar Instagram-fenomeen. In hun boek "Hoe word ik Instafamous?" geven ze tips en tricks voor het uitbouwen van een succesvol Instagram-account. 

PRAKTISCH 
Belgian Tube Days op 14 oktober 2017
11u tot 18u.
Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen
Ticketverkoop start op 30 juni 2017 via www.belgiantubedays.be

Facebook: https://www.facebook.com/BelgianTubeDays/?fref=ts
Twitter: https://twitter.com/BelgianTubeDays
Instagram: https://www.instagram.com/belgiantubedays/