Album: We came here to work - The Wonder Stuff

we came here to work

Op 9 september 2017 verschijnt We Came Here To Work, het derde album van Miles Hunt and Erica Nockalls van The Wonder Stuff, op Gentlemen Recordings.

The Wonder Stuff
In 2016 vierde The Wonder Stuff het 30-jarig bestaan van de band met het album 30 Goes Around The Sun en een intensieve tour, waaronder uiterst succesvolle Nederlandse optredens in het Haagse Paard van Troje en Paradiso Noord in Amsterdam. Begin dit jaar besloten boegbeeld Miles Hunt en violiste Erica Nockalls dat het tijd was om terug te keren naar kalmere water en pakten hun akoestische project, waarmee ze twee eerdere albums uitbrachten, weer op.

Miles Hunt over We Came Here To Work
Miles Hunt over We Came Here To Work: “Hoe veel ik er ook van houd om een hoop herrie te maken met de band, er is ook een kant van mij die houdt van een meer relaxte manier van muziek maken. Erica en ik touren nu al tien jaar regelmatig als akoestisch duo, en we vonden het hoog tijd om wat nieuw material toe te voegen aan ons muzikale arsenaal.”
Over de verschillen tussen de muziek die het duo schrijft voor hun akoestische project, en die van The Wonder Stuff, zegt Miles: “De muziek van The Wonder Stuff is voor bij een avond uit met je vrienden, terwijl wat Erica en ik samen doen meer bestemd is voor in de huiselijke sfeer met een wat deftiger gezelschap om je heen.”
We Came Here To Work is een sterk en beschouwend album, overgoten met Miles Hunt’s typische doordringende vocalen, en Erica Nockalls prettige, hoekige strijkersarrangementen.

De release van het album wordt vergezeld door een uitgebreide Europese tour, waarbij later in 2017 ook de Benelux aangedaan wordt. ‘We Came Here To Work’ verschijnt op 9 september.

www.thewonderstuff.co.uk