Album: Matthias Lens goes Classic

Matthias Lens

Hoewel zanger-accordeonist Matthias Lens al wat gewend is sinds de start van zijn succesvolle carrière, zorgt de release van zijn 4de soloalbum ‘Matthias Lens Goes Classic’ toch voor een gezonde dosis extra nervositeit bij de sympathieke Arendonkenaar.

Matthias nam voor dit album, met zegen van de meester overigens, accordeonversies op van een selectie van absolute klassiekers uit de ‘Goes Classic’-saga van Helmut Lotti. Lotti gaf niet enkel z’n zegen, hij stelde voor het eerst ook de originele opnames ter beschikking voor een dergelijk project. Een hele eer voor Matthias, maar natuurlijk brengt dit voor de jonge accordeonvirtuoos ook de nodige verantwoordelijkheid met zich mee. Wereldbekende klassiekers als ‘Tiritomba’, ‘Vieni Sul Mar’, 'Kalinka', ‘La Donna è Mobilé’, ‘Habanera’ en ‘Funiculi Funicula’, krijgen op ‘Matthias Lens Goes Classic’ een nieuwe dimensie door de hemelse accordeonpartijen die Matthias toevoegde. Het album is een productioneel pareltje waar Lens trots op mag zijn en dat het vertrouwen van Lotti allerminst zal beschamen.

"Ik ben Helmut heel dankbaar dat hij z'n zegen heeft gegeven, maar tegelijkertijd zorgt dat ook voor behoorlijk wat stress", zo zegt Matthias. "Zijn succes is onmogelijk te evenaren, maar de uitdaging om zijn klassiekers op een kwalitatieve, respectvolle en productioneel tot in de puntjes verzorgde manier in accordeonversies om te zetten, ben ik wel vol aangegaan. Ik zie dit dan ook als de grootste uitdaging in m'n carrière tot op heden en ben heel benieuwd naar de reacties van het publiek", besluit Matthias.

“Ik vind het fantastisch dat de muziek waarmee mijn carrière gelanceerd werd, nu gebracht wordt op het instrument dat mijn moeder ook bespeelt", aldus Helmut Lotti. "Bovendien speelt Matthias op een “echte” accordeon, met knoppen aan beide kanten en niet met klavier. Dat vinden mijn moeder en ik héél belangrijk." (lacht)

"Een droomplaat voor iedere muziekliefhebber!”
- Piet Roelen, manager Helmut Lotti -

Bekijk de medley:

Matthias Lens maakte in het begin van zijn carrière furore als mannelijke helft van het uitermate succesvolle accordeonduo The Sunsets. In 2011 besloot Matthias, na tal van gouden en platina albums en overweldigend succes, om uit The Sunsets te stappen en in alle rust te werken aan zijn solocarrière. Een weloverwogen beslissing van Matthias, die hem geen windeieren zou leggen zo bleek al snel. In augustus 2013 bracht Matthias Lens z’n (titelloze) solo-debuutalbum uit, waarop hij voor het eerst ook als zanger fungeerde. Het werd een schot in de roos: Hij stond er maar liefst 8 weken mee in de top 15 van de Ultratop Albumcharts, waarvan ook 3 weken op #4! Zijn volgende cd, het prachtige conceptalbum ‘De Mooiste Musettes’ deed het nog beter, met 11 weken in de top 15 en zelfs een top 3-notering!

Ook de boekingen stroomden binnen en in 2015 maakte Matthias zijn debuut als soloartiest op het Schlagerfestival in Hasselt, waar hij z’n status van ‘Vlaamse kroonprins van de ambiance’ helemaal waarmaakte! Op zijn laatste album ‘Samen uit, samen thuis’ serveerde Matthias Lens de grootste party classics uit de ‘60’s, 70’s en 80’s in aanstekelijke Nederlandstalige versies. Ook dat album schopte het tot in de top 10 van de Ultratop Albumlijst, waar het maar liefst 8 weken in de top 50 terug te vinden was. Matthias Lens mocht ook in 2017 als soloartiest mee het feestje verzorgen op Het Schlagerfastival in de Hasseltse Ethias Arena.

Nu wacht zo mogelijk de grootste uitdaging in de carrière van Matthias tot op heden. Een conceptalbum waarop Lens het ‘Goes Classic’-repertoire van Helmut Lotti, met zegen van de meester, onder handen neemt. Meer nog, Helmut Lotti stelde zijn originele opnames van de ‘Goes Classic’-saga ter beschikking van de jonge accordeonvirtuoos. Matthias maakte zijn favoriete selectie, remasterde en remixte die en... luisterde wereldbekende klassiekers als ‘Tiritomba’, ‘Vieni Sul Mar’, 'Kalinka', ‘La Dona é Mobilé, 'Habanera' en ‘Funiculi Funicula’, bijkomend op met extra hemelse accordeonpartijen. Klassieke ambiance krijgt hierdoor een nieuwe dimensie.

‘Matthias Lens Goes Classic’, een productioneel pareltje dat naadloos aansluit bij de instrumentale carrière die Matthias eerder al met gouden en platina platen overlaadde, is nu fysiek verkrijgbaar in de handel en via volgende link beschikbaar op Apple Music, iTunes, Spotify en Deezer: https://lnk.to/GoesClassic

Tracklist
01: Habanera
02: Vieni sul mar
03: How i wish
04: Kalinka
05: Libiamo Ne’ Lieti Calici
06: Mattinata
07: Una Furtiva Lagrima
08: Air
09: Otschi Tschornije
10: Funiculi Funicula
11: La Donna è Mobile
12: Tiritomba